Info vodič

Dan otvorenih vrata na Univerzitetu 'Džemal Bijedić'

Info vodič

Dan otvorenih vrata na Univerzitetu 'Džemal Bijedić'

Kategorija: Kultura

Ukratko

Dan otvorenih vrata na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru bit će upriličen u utorak, 23. travnja, u univerzitetskom kampusu na platou iza rektorata Univerziteta.

Dan otvorenih vrata predstavlja priliku za maturante i buduće studente da se upoznaju i dodatno informiraju o radu Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru i mogućnostima studiranja na fakultetima ili univerzitetskim studijima koje planiraju upisati u skladu sa svojim afinitetima.

Posjetitelji imaju priliku posjetiti informativne pultove fakulteta, univerzitetskih studija, Ureda za međunarodnu saradnju, Univerzitetske biblioteke i Unije studenata, te prikupiti više informacija o uvjetima za upis na određeni fakultet ili univerzitetski studij, o nastavnim planovima i programima, organizaciji i načinu izvođenja nastave, kao i o karijernim mogućnostima koje je moguće ostvariti nakon završetka studija na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru, dok će nastavno osoblje i studenti biti na raspolaganju da pruže više informacija i odgovore na pitanja.

Također, za sve posjetitelje bit će upriličen obilazak fakulteta i univerzitetskih studija u okviru kojeg će posjetiti laboratorije, sale, institute, učionice i amfiteatre u kojim se izvodi nastava.

Tijekom obilaska, maturantima će biti predstavljeni kadrovski i infrastrukturni resursi kojim raspolažu fakulteti i univerzitetski studiji na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru.

Pored redovnih aktivnosti tijekom Dana otvorenih vrata, predviđen je zabavni program, te hrana i osvježenje, priopćeno je s Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru.

Vrijeme
23. 04. 2024. u 11:00
23. 04. 2024. u 11:24
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close