Zakon o trošarinama

Zvizdić: Sredstva od povećanja trošarina moraju biti usmjerena na izgradnju cesta

Prikupljeni novac mroa biti isključivo namijenjen i usmjeren na izgradnju autocesta i cesta u BiH.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 10. 2017. u 14:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine pozvao je danas članove Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, a posebno predstavnike entiteta, da postignu suglasnost o tekstu Zakona o trošarinama koji će sadržavati potreban nivo transparentnosti i jasno definiranu namjenu sredstava.

Kako je naveo u priopćenju, iz dosadašnjih relevantnih javnih istupa nositelja zakonodavne i izvršne vlasti, kao i brojnih predstavnika privredne i akademske zajednice, evidentno je da sredstva koja će biti prikupljena od povećanja trošarina na gorivo moraju biti isključivo namijenjena i usmjerena na izgradnju autocesta i cesta u BiH.

 

''Jedino tako definirana namjena sredstava, stvara potrebnu pretpostavku i otvara realne mogućnosti za usvajanje zakona. Trošarine su pokrenute zbog izgradnje autocesta i cesta, s namjerom pokretanja novog investicijskog ciklusa, povećanja ukupne konkurentnost i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta'', podsjetio je Zvizdić.

Stoga, dodao je, svi istinski zagovornici novih investicija u sektoru cestogradnje, očekuju da Zakon o trošarinama bude odraz takvih razvojnih ideja i planova, priopćeno je danas iz Vijeća ministara BiH, nakon najave nastavka sjednice Upravnog odbora UNO-a na kojoj se očekuje usvajanje prijedloga Zakona o trošarinama, a koji će biti upućen Vijeću ministara BiH.


Kopirati
Drag cursor here to close