Pomoć norveške vlade

Započele aktivnosti oko pripreme projekta izgradnje Kulturnog centra u Stocu

Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 10. 2013. u 11:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Općine Stolac Stjepan Bošković i ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije Zlatko Hadžiomerović održali su sastanak s ravnateljicom Nansen Academy iz Lillehammera, Ingunn Skurdal, te predstavnikom okruga Oppland za oblast prosvjete Sigmundom Hagenom u svezi s izgradnjom Kulturnog centra u Stocu.

Na sastanku se dogovoreni detalji u svezi s apliciranjem općine Stolac prema Ministarstvu vanjskih poslova Norveške, a radi dobivanja sredstava za realiziranje projekta izgradnje Kulturnog centra u Stocu.

Ovaj objekt, čiji je inicijator izgradnje ministar Hadžiomerović, sadržavat će multifunkcionalan prostor za sva kulturna i društvena događanja, te kino dvoranu. Ukupna vrijednost projekta iznosila bi više od 600.000 KM.

Ministar Hadžiomerović je u proteklih godinu dana, u više navrata, organizirao dolaske predstavnika norveškog okruga Oppland u Stolac, gdje su s predstavnicima Općine dogovarani detalji u svezi s izgradnjom ovoga objekta.

Na prijedlog ministra Hadžiomerovića, prije pet mjeseci, potpisan je i Sporazum o suradnji između Hercegovačko-neretvanske županije i okruga Oppland, što je dodatno utjecalo na početak realiziranja ovoga projekta.

Načelnik Bošković, u ime općine Stolac, obvezao se na sufinanciranje troškova izgradnje, financiranje održavanja, te otvaranje tri nova radna mjesta, kada se Kulturni centar stavi u funkciju.

U realiziranje ovoga projekta uključilo se i Federalno ministarstvo kulture i športa koje se obvezalo uplatiti 35.000 KM inicijalnih sredstava za početak radova na objektu.

Svi spomenuti obvezali su se dati punu potporu ovome projektu, te će učiniti sve kako bi izgradnja Kulturnog centra što skorije završila.

Kopirati
Drag cursor here to close