Stanica HBŽ

Vlada donira GSS-u HBŽ 25.000 KM za nabavku opreme i obuku

Novac će zasigurno dobro doći Gorskoj službi spašavanja - Stanica HBŽ, za nabavku opreme i obuku kadra.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 10. 2017. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) donijela je na sjednici održanoj u četvrtak Odluku o odobravanju financijskih sredstava Gorskoj službi spašavanja - Stanica HBŽ-a u ukupnom iznosu od 25 tisuća maraka za nabavu opreme, obuke i za ostale troškove nastale iz njihove djelatnosti.

Vlada je utvrdila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama u HBŽ-u koji će biti upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Kako je priopćeno iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a, nakon rasprave utvrđen je i Prijedlog zakona o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci u županiji kojim se uređuje srednje strukovno obrazovanje, osposobljavanje i usavršavanje, te utvrđuju načela ustroja srednjeg strukovnog obrazovanja i obuke, institucije, osnova pitanja nastavnih planova i programa, standardi ocjenjivanja i ispiti, pitanje autonomije škola, osnovnog upravljanja i financiranja, kao i druga pitanja bitna za rad i razvoj srednjeg strukovnog obrazovanja i obuke.

Vlada je utvrdila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima HBŽ-a koji će biti upućen na daljnje postupanje Skupštine HBŽ-a uz obvezno dodavanje članka 35 starog zakona o komunalnim djelatnostima.

Donesen je Zaključak u kojem se daje pozitivno mišljenje na Nacrt strategije zapošljavanja Federacije BiH. Vlada je razmatrala i Izvješće o utrošku sredstava utvrđenih Proračunom HBŽ-a  na ime Kapitalnih potpora zdravstvenim institucijama za 2016. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close