Nema stajanja

VIDEO | Kordić: Uskoro radovi na rekonstrukciji raskrižja kod hotela ''Ero''

''Planiramo skori početak radova križanja kod hotela Ero, kako bi ovaj projekt dobio potpuni smisao'', napisao je Kordić.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 01. 2024. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić objavio je na društvenim mrežama kako uskoro kreću radovi na rekonstrukciji raskrižja kod hotela ''Ero''.

Kordić se pohvalio do sada odrađenim projektima te najavio nastavak.

''Ne tako davno u središtu grada bivša željeznička zgrada Ćiro i improviziran kružni tok na Španjolskom trgu. Danas uz sve sto je do sada napravljeno planiramo skori početak radova križanja kod hotela Ero, kako bi ovaj projekt dobio potpuni smisao'', napisao je Kordić. 

''Nastavno na prometnu infrastrukturu koja se evidentno rekonstruira u tijeku su radovi na sportskoj dvorani koja će doprinijeti potpuno drugačijem izgledu ovoga dijela grada'', dodao je mostarki gradonačelnik i u objavu ''zakačio'' video kako bi trebala izgledati ova lokacija.

Video: YouTube

Inače, Grad Mostar je studenom 2023. godine raspisao javnu nabavku za rekonstrukciju raskrsnice kod bivšeg hotela Ero u vrijednosti od milijun maraka bez PDV-a, odnosno 1,17 mil KM s uračunatim PDV-om.

Javna nabavka obuhvata radove na rekonstrukciji dvije raskrsnice kod bivšeg hotela Ero, uključujući građevinske radove na prometnicama (ulice dr. Ante Starčevića, Kardinala Stepinca, Alekse Šantića), radove na javnoj rasvjeti te radove na svjetlosnoj signalizaciji (semaforima) i ostaloj prometnoj signalizaciji.

Podsjetimo i kako je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije u listopadu 2023. godine osigurala sve administrativne pretpostavke za pokretanje etapnih aktivnosti na prenamjeni, potpunoj rekonstrukciji, obnovi i uređenju nekadašnjeg Hotela Ero, smještenog na križanju Ulice kardinala Stepinca i Dr. Ante Starčevića.

Ta derutna hotelska zgrada, nakon opsežne obnove i uređenja, postat će reprezentativna zgrada Vlade HNŽ-a koja će objediniti sva županijska ministarstva i druga tijela županijske javne uprave pod jednim krovom, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Podsjećamo, od Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje FBiH, a nakon zakonom propisanoga postupka, Vlada HNŽ-a kupila je zgradu Hotela Ero. 

Kopirati
Drag cursor here to close