Uređenje naselja

Uskoro ljepši i ugodniji ambijent življenja za stanovnike nebodera u Koloniji u Konjicu

Predstavnica stanara jednog od nebodera Amra Mušinović Husić poručila je kako je Kolonija svakim danom sve ljepša.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 05. 2024. u 16:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i Enis Hodžić, predstavnik konzorcija firmi Azekom i GD Rad, koji će izvoditi radove, potpisali su u četvrtak ugovor za realizaciju projekta "Uređenje partera u naselju Kolonija - Soliteri".

Potpisivanju ugovora nazočili su predstavnici stanara tri konjička nebodera u naselju Kolonija, koji će biti krajnji korisnici partera i svih sadržaja koji će biti urađeni na ovom lokalitetu, priopćeno je iz Grada Konjica.

"Suradnja sa građanima prilikom priprema za realizaciju projekata od iznimne je važnosti i sve aktivnosti na ovom projektu su se nastojale planirati kako bi parter bio što funkcionalniji i prihvatljiviji svim generacijama stanovnika solitera i kako bi zadovoljavao potrebe, kada je riječ o parkinzima, dječijim igralištima, podzemnim kontejnerima, te putnoj komunikaciji kroz naselje. Posebnu važnost u ovoj fazi ima izgradnja pješačkog mosta preko rijeke Neretve, koja će dati novu dimenziju života i djelovanja u ovom dijelu grada", kazao je gradonačelnik Ćatić.

Direktor tvrtke "Azekom" i lider konzorcija Enis Hadžić pozvao je građane na strpljenje i suradnju tijekom izvođenja radova, kako bi se oni završili prema planu.

Predstavnica stanara jednog od nebodera Amra Mušinović Husić poručila je kako je Kolonija svakim danom sve ljepša.

"Kada se završi kompletan projekt ovo će definitivno biti najljepše naselje, ne samo u gradu Konjicu, nego u cijeloj BiH. Dio projekta koji se odnosi na nebodere, točnije ljepše uređenje prostora ispod i oko nebodera, te izgradnja mosta od solitera prema bazenima će olakšati stanovnicima, a to je najmanje 200 domaćinstava, jer će se rasteretiti parking prostor, brže će djeca dolaziti do stadiona na treninge, utakmice, ispod nebodera ćemo dobiti dječje igralište, na koje smo čekali dugo. Sve navedeno će doprinijeti ljepšem, ugodnijem životu svih nas. Vrijedilo je čekati toliko dugo za ovako lijep i koristan projekt", smatra Mušinović Husić.

Kopirati
Drag cursor here to close