SKB Mostar

Svečano otvorenje energetski obnovljenog Dijagnostičkog aneksa: Mostar predvodi održivu revoluciju u zdravstvu

Svečano otvorenje energetski obnovljenog Dijagnostičkog aneksa Sveučilišne kliničke bolnice Mostar - napredna mjera za održivu budućnost zdravstvenih ustanova.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 02. 2024. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 27. veljače 2024. godine sa početkom u 11 sati održat će se simbolična svečanost završetka radova na implementaciji mjera energetske učinkovitosti na tzv. Dijagnostičkom aneksu Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a riječ je o Kliničkom zavodu za radiologiju, Zavodu za laboratorijsku dijagnostiku i Zavodu za nuklearnu medicinu.

Svečanost će biti održana ispred glavnog ulaza u tzv. Dijagnostički aneks (Zavod za laboratorijsku dijagnostiku i nuklearnu medicinu).

Projekt energetske učinkovitosti za Bosnu i Hercegovinu (BEEP i AF BEEP) provodi se od 2016. godine, a do sada je u okviru ovog projekta obnovljena 91 zgrada javne namjene, te je poboljšan komfor za oko 563.500 korisnika.

S obzirom na višestruke prednosti projekta, u Mostaru će biti upriličeno svečano otvorenje tzv. Dijagnostičkog aneksa Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (Klinički zavod za radiologiju, Zavod za laboratorijsku dijagnostiku i Zavod za nuklearnu medicinu) na kojem su implementirane mjere energetske učinkovitosti u skladu sa svjetskim standardima iz ove oblasti.

Radovi su obuhvaćali termoizolaciju fasadnih zidova, zamjenu postojeće fasadne stolarije/bravarije, unapređenje termotehničkog sustava, ugradnju opreme za mjerenje potrošnje energije i praćenje temperature i vlažnosti, te djelomičnu zamjenu rasvjetnih tijela.

Prisutnima će se na svečanosti u Mostaru obratiti: Ante Kvesić, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Milenko Bevanda, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, Željko Nedić, ministar Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Kopirati
Drag cursor here to close