Usvajanje

Što donosi plan u mostarskoj zoni Miljkovići

U usvojenom dokumentu stoji da je cjelokupni prostor obuhvata Regulacijskog plana podijeljen je na devet segmenata…
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 08. 2023. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće Grada Mostara usvojilo je prostorni plan poslovne zone Miljkovići.

Planom se regulira planiranje, izgradnja i uređenje prostora na području obuhvata Regulacionog plana i to: status postojećih objekata, buduća namjena prostora i objekata, visina i regulacija izgradnje, saobraćaj, komunalna infrastruktura, uređenje partera i promet zelenila, zaštita stanovništva i čovjekove sredine, te se utvrđuju uvjeti, način i postupak njegovog provođenja.

U usvojenom dokumentu stoji da je cjelokupni prostor obuhvata Regulacijskog plana podijeljen je na devet segmenata – BLOKOVA (od A do I) od čega su po namjeni zastupljeni slijedeći objekti:

BLOK A:
U ovom bloku planirano je 6 parcela za izgradnju poslovno – industrijskih objekata, a u manjem dijelu bloka A predviđena je zona stanovanja sa poslovanjem i zelene površine (uz planirane prometnice). Ukupna bruto razvijena površina planiranih objekata u ovom bloku iznosi 49.434,41 m2.

BLOK B:
U ovom bloku planirane su 4 parcele za izgradnju poslovnih – industrijskih objekata, a u manjem dijelu bloka B predviđena je zona stanovanja sa poslovanjem te jedan veći dio pod zelenim površinama (zaštitni pojas planirane prometnice). Ukupna bruto razvijena površina planiranih objekata u ovom bloku iznosi 44.931,45 m2.

BLOK C:
U ovom bloku planirano je 9 parcela za izgradnju poslovnih i industrijskih objekata, i zaštitne zelene površine uz planirane prometnice. Ukupna bruto razvijena površina planiranih objekata u ovom bloku iznosi 136.864,53 m2.

BLOK D:
U ovom bloku planirano je 6 parcela za izgradnju poslovnih i industrijskih objekata, dok su zelene površine predviđene uz planirane prometnice. Ukupna bruto razvijena površina planiranih objekata u ovom bloku iznosi 67.104,69 m2.

BLOK E:
U ovom bloku planirano je 4 parcele za izgradnju poslovnih i industrijskih objekata, dok individualnog stanovanja nema u ovom bloku. Zelene površine su uz planirane prometnice.

Ukupna bruto razvijena površina planiranih objekata u ovom bloku iznosi 87.488,26 m2.

BLOK F:
U ovom bloku predviđeno je 7 parcela za izgradnju poslovnih i industrijskih objekata. Drugih namjena nema osim planiranih internih prometnica, sa zaštitnim pojasevima zelenila. Ukupna bruto razvijena površina planiranih objekata u ovom bloku iznosi 123.412,27 m2.

BLOK G:
U ovom bloku predviđene su 3 parcele za izgradnju poslovnih i industrijskih objekata. Drugih namjena nema osim planiranih internih prometnica, sa zaštitnim pojasevima zelenila. Ukupna bruto razvijena površina planiranih objekata u ovom bloku iznosi 43.711,15 m2.

BLOK H:
U ovom bloku predviđeno je 5 parcela za izgradnju poslovnih i industrijskih objekata. Drugih namjena nema osim planiranih internih prometnica, sa zaštitnim pojasevima zelenila. Ukupna bruto razvijena površina planiranih objekata u ovom bloku iznosi 87.870,14 m2.

BLOK I:
U ovom bloku predviđene su 4 parcele za izgradnju poslovnih i industrijskih objekata. Drugih namjena nema osim planiranih internih prometnica, sa zaštitnim pojasevima zelenila. Ukupna bruto razvijena površina planiranih objekata u ovom bloku iznosi 68.823.64 m2.

Kopirati
Drag cursor here to close