Gradsko vijeće

Mostar: Dignute ruke za prostorni plan područja Sjeverni logor i Zgoni II

Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 04. 2023. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izmjene prostornog plana mostarskog naselja Zgoni II usvojen je većinom glasova (29 za - četiri suzdržana) na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara.

Novim planom planirana je ambulanta, vrtić, upravno administrativni objekt, 11 poslovnih objekata, 18 stambeno-poslovnih objekata, 12 individualnih zgrada te četiri podzemne garaže.

Kako je navedeno, ovom odlukom utvrđuju se objekti predviđeni za demoliciju, a postojeće stambene, stambeno-poslovne i poslovne objekte koji se ne mogu legalizirati (iz razloga što se nalaze u zaštitnim pojasevima ili na budućim trasama infrastrukturnih sistema) je potrebno ukloniti i omogućiti realizaciju plana.

U protivnom, navodi se u Odluci, došlo bi u pitanje provođenje plana. Dodaje se kako je postojeće objekte u ruševnom stanju potrebno ''odmah ukloniti i ne dozvoliti njihovo dalje urušavanje i korištenje''.

Usvojeno je i da će se u mostarskom Sjevernom logoru, prema Izmjenama i dopunama Regulacijskog plana planirani su objekti komunalnih poduzeća.

No, kako je navedeno, potrebno je izvršiti određene korekcije po pitanju gabarita objekata, budući da su iste nedovoljne.

Kopirati
Drag cursor here to close