Nek' sada ratne igre prestanu

Stajališta u Mostaru i ratne sjekire

''Naime, obveza održavanja stajališta zajedno sa reklamnim panoima koji se nalaze na tim stajalištima bili su u sklopu tog ugovora''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 01. 2022. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stajališta su u katastrofalnom stanju. Svojevremeno je Grad Mostar potpisao ugovor sa medijskim kućama, odnosno sa oglašivačima kojih je više bilo u Gradu i kroz taj ugovor ta je problematika bila riješena ili se barem pokušala riješiti'', započeo je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

''Naime, obveza održavanja stajališta zajedno sa reklamnim panoima koji se nalaze na tim stajalištima bili su u sklopu tog ugovora'', kazao je.

Istaknuo je kako je pored ostalih problema Grada Mostara i to postao još jedan od problema.

''Zbog nelegalne pojave oglašivača na različitim mjestima, ljudi koji su imali ugovor sa Gradom su prestali plaćati i ta saga traje već godinama i mi smo nedavno imali jedan konstruktivan sastanaka s tim firmama koje imaju ugovor sa Gradom i iznalazimo rješenje, te mislim da smo na dobrom putu da se vratimo ugovornim obvezama i da pokopamo ratne sjekire''.

Sve dok se ''ratne sjekire'' ne pokopaju, Kordić ističe kako je ideja da Grad Mostar iz svog proračuna popravi ova najurgentnija autobusna stajališta, pogotovo u užoj gradskoj jezgri.

''Ideja je također opremanje stajališta monitorima na kojima će se vidjeti kada koji autobus dolazi i gdje je njegovo sljedeće stajalište, sve bitne informacije kako bi gradski prijevoz bio što kvalitetniji kako bismo rasteretili ulice od nepotrebnog parkiranja i svega ostalog''.

''Na dobrom smo putu rješavanja tog problema'', zaključio je.

Inače, danas je u Mostaru predstavljena nova linija gradskog prijevoza.

Kopirati
Drag cursor here to close