Mostar

Rekonstrukcija u Splitskoj ulici: Nova stabla i preraspodjela parking mjesta

Da bi se obavila sječa stabala u gradu, ako to rade javna poduzeća i njihove firme na teren uvijek mora izaći inspektor za zaštitu životne sredine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 06. 2023. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posječena su stabla tijekom rekonstrukcije u Splitskoj ulici u Mostaru. No nije to klasična priča rekonstrukcije i uništavanja zelenila, kako to često biva u Mostaru, jer su stabla bila bolesna, a trebala bi zamijeniti novim stablima.

Ova stabla su već ranije rješenjem gradskih inspektora za zaštitu životne sredine obrezivana, te su uklonjene krošnje i skraćene grane kako bi se revitalizirala, no po riječima Bojana Spasojevića viši stručni suradnik za zelene površine u Gradu Mostaru krošnja se jednim dijelom revitalizirala, no došlo je do centralne truleži.

''Došlo je do centralne truleži, drveća imaju gljive po sebi i u korijenskom dijelu. Ovim projektom je predviđena zamjena s osam ili deset sadnica košćela, to su sadnice tri ipol metra. Plan je da se u centralnom dijelu vrate i neki četinari koji su tu bili, a mislim da će se posaditi i dva cedra'', kazao je Spasojević.

Dodao je da će se saditi i grmovi, a planirano je da se provede i voda, kako bi zalijevanje bilo lakše.

''Bit će i neka preraspodjela parking mjesta, kako je odjel za urbanizam radio'', kazao je Spasojević.

Inače, Spasojević je istaknuo da bi se obavila sječa stabla u gradu, ako to rade javna poduzeća i njihove firme a ne netko na svoju ruku, na teren uvijek mora izaći inspektor za zaštitu životne sredine.

  / Plan izgleda 
Kopirati
Drag cursor here to close