Mostar

Mostar: Radovi u Fejićevoj teku po planu, gradilište se zatvara početkom turističke sezone

Radovi koji se trenutno izvode u Ulici braće Fejića u Mostaru teku predviđenom dinamikom. Planirani završetak na dionici ulice od Karađozbegove džamije do ulice Huse Maslića trebao bi biti završen do početka turističke sezone.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 02. 2024. u 09:28 M.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi u Ulici braće Fejića u Mostaru teku predviđenom dinamikom i do početka turističke sezone planirani dio rekonstrukcije trebao bi biti završen, potvrđeno je to za Bljesak.info od izvođača radova, tvrtke HP Investing.

Gradilište se konzervira tijekom ljeta

''Radi se o ovom dijelu ulice od Karađoz-begove džamije do ulice Huse Maslića. Već smo završili podzemne instalacije, radili smo oborinsku odvodnju, vodovodnu cijev, fekalnu odvodnju – što znači da smo sve podzemne instalacije završili na tom dijelu ulice'', rekao je Almir Dedović iz HP Investing.

Ono što slijedu u nastavku jeste kameno popločanje.

''Nadam se da će se to sve završiti do početka turističke sezone, odnosno do kraja svibnja. Tako je planirano. Onda slijedi pauza, pa otvaranje gradilišta krajem rujna, što znači da će gradilište biti konzervirano tijekom ljeta'', naveo je Dedović za naš portal.

Poteškoće s pješacima

Pojašnjava i da će nakon ljetne pauze radovi biti nastavljeni od ulice Huse Maslića prema TC Biosfera. No, ono što svakodnevno radnicima na terenu predstavlja problem jeste pješački promet.

''Imamo poteškoće s pješacima, zaista je mučno raditi pod pješačkim prometom. Mogla se naravno zagraditi ta dionica ceste i da se napravi obilazak za pješake. Ali ljudi jednostavno žele da sve funkcionira u isto vrijeme, da se radovi odvijaju i da regularno teče pješački promet, da rade kafići, trgovine, da imaju vodu dok traju radovi – to je jako teško uskladiti, ali uspijevamo nekako'', objašnjavaju iz tvrtke HP Investing i dodaju:

''Oni koji rade u ovoj struci vrlo dobro znaju što znači izvoditi ovakve radove pod pješačkim prometom. Građani se bune kad se zatvori, a moramo zatvoriti ako imamo neke specijalne zahvate.''

Rekonstrukcija partera, podzemne infrastrukture i uličnog mobilijara

Do sada je zbog radova u Fejićevoj ulici nekoliko puta dolazilo do obustave vodoopskrbe o čemu su građani ranije obaviješteni, a iz Vodovoda Mostar su korisnike s ovog područja grada zamolili ''za razumijevanje i dobru pripremu.''

Posjećamo Grad Mostar je u rujnu prošle godine (25. rujna 2023.) objavio kako  počinju radovi na rekonstrukciji podzemne infrastrukture u Ulici braće Fejića u Mostaru.

Rečeno i da će u prvoj fazi, koja bi trebala trajati do 15. svibnja 2024. godine, planirano izvođenje radova na dijelu Ulice braće Fejića od spomenika Osmanu Đikiću do ulice Huse Maslića, te u ulicama Alice Rizikala i Behlilovića ulici.

Radovi se izvode u skladu s Ugovorom ''Rekonstrukcija partera, podzemne infrastrukture i uličnog mobilijara u ulici Braće Fejića-završna faza'', koji je potpisan između Grada Mostara i HP Investing-a.

Završna faza obnove Ulice braće Fejića vrijedna je preko tri milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close