Nakon jednogodišnej pauze

Radovi na hotelu Ruža opet aktivni

Nakon pauze od godinu dana obnovljeni radovi na mostarskom hotelu Ruža
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 11. 2020. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon više od godinu dana obustave radova na prijeratnom hotelu Ruža koji je bio jedan od simbola Mostara ponovno je oživjelo gradilište, te bi se nakon brojnih najava vrata prijeratne ljepotice u gradu na Neretvi mogla konačno otvoriti na proljeće naredne godine.

Radovi koji se zahuktavaju počeli su prije pet dana, a kako neslužbeno saznaje Klix.ba razlog zbog čega je gradnja stajala više od godinu dana bilo je neplaćanje za izvršene poslove. Kako je to sada izmijenjeno radovi su otpočeli.

Oživljavanje radilišta razveselilo je i građane Mostar, koji kažu kao je krajnje vrijeme da se ovaj konačno objekt završi i da se s njim dio grada koji gravitira prema Staroj gradskoj jezgri napokon urbanizira, kako to i priliči jednom turističkom središtu.

Foto: Klix.ba / Marriot

U tijeku su radovi na izgradnji puta i parking prostoru ispred hotela, što će u konačnici značiti puno za sve građane , jer više od godinu dana građevinski materijali onemogućavaju normalno odvijanje prometa u zoni koja gravitira prema Staroj gradskoj jezgri, piše Klix.

U siječnju smo pisali kako je sve izglednije da će Vlada Hercegovačko-neretvanske županije Emiru Keči, kupcu ''Ruže'', dati novi aneks, deseti, s konačnim rokom završetka radova.

Prema prethodnom aneksu, Kečo je imao obavezu završiti radove do 30. rujna, ali zbog nedostatka novca, kako smo pisali, to se nije dogodilo.

Iz županijske Agencije za privatizaciju, medijima je ranije potvrđeno, Kečo ih je obavijestio o početku radova u posljednjem, finalnom dijelu izgradnje objekta koji se prostire na čak 32.000 kvadrata i koji se gradi u skladu s franšiznim ugovorom sklopljenim sredinom 2016. s prestižnim hotelskim lancem ''Marriott''.

Do sada je, kako je to konstatirano u Agenciji, urađeno skoro 90 posto radova, u što su uložena 72 milijuna maraka. Također, obavijestio ih je o tome da je u tijeku priprema dokumentacije za tehnički prijem objekta.

Činjenica je da je Keči godinama bila uskraćena gradnja zbog prijetnje UNESCO-a da se ''Ruža'' ambijentalno ne uklapa u stari dio grada. Nakon što je UNESCO dao zeleno svjetlo, Kečo je najavljivao tužbu protiv Grada Mostara, ali je od toga odustao.

Kopirati
Drag cursor here to close