Ništa novo

Već treba krpiti zakrpe u mostarskom parku

I građani su se aktivirali u želji da se 'jedini pravi park' u Mostaru obnovi, pa su počeli pisati dopise gradskim institucijama, pozivajući i ostale sugrađane da pišu institucijama kao što ''žugaju''
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 07. 2020. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije mjesec dana ''zakrpane'' igračke u mostarskom parku Zrinjevac opet su razvaljene.

Zamjenom starih i dotrajalih daski, te površnim uređenjem, prije mjesec dana nadležne službe su pokušale urediti igračke u parku, no ni to nije dugog vijeka.

Još od 2014. godine građani apeliraju, a mi pišemo tekstove kako su igračke u parku opasne za djecu, kako je mobilijar ostario i oronuo, a zakrpe kao što se kroz godine vidi ne mogu trajati puno.

Važno je istaknuti i da je neformalna udruga građana "Civilni aktivizam Mostar" pokrenula akciju prema Gradskoj upravi grada Mostara kojoj je cilj obnova inventara u mostarskom gradskom parku Zrinjevac.

Aktivni građani su slali upite nadležnim gradskim tijelima, a kako na svojoj Facebook stranici navode, dobili su pristojne i paušalne odgovore koji lopticu odgovornosti prebacuju s institucije na instituciju, a u ovom trenutku se pozivaju i na neizostavni ''COVID-19 segment''.

''Ostaje nadati se kako će nešto od odgovora koje su dobili građani biti provedeno u djelo. Nadati se barem zbog djece, jer je njima doista teško objasniti zašto je park onakav kakav jeste i zašto nitko ne popravi igračke, zašto vodu ne mogu natočiti na česmi, zašto fontana nema vode... Ostaje nadati se kako današnja djeca neće biti u istoj situaciji kao odrasli ljudi. U komunikaciji s građanima bilo je dosta reakcija na prvu loptu kao i izraza želja da se potakne sve nadležne da napokon poduzmu nešto po pitanju uređenja i održavanja parka. No, kasnije se lako stječe dojam jedne letargije, straha, nezainteresiranosti za komunikaciju prema nadležnim institucijama, nezainteresiranost za rješavanje jednog svima očitog problema...'', napisali su na Facebook stranici aktivni građani s porukom dana ''piši kao što žugaš. Ili barem prestani žugati, tako vrijeđaš sve oko sebe a na kraju lažeš i samoga sebe''.

Inače kako su ranije aktivni građani naveli na svojoj stranici prvi cilj njihovog djelovanja je gradski park, jer kako kažu u našem jedinom pravom parku godinama se ništa ne događa.

Kopirati
Drag cursor here to close