UNDP

Sylvain Merlen posjetio predsjednicu Vlade Mariju Buhač

Vršitelj dužnosti rezidentnoga predstavnika UNDP-a u BiH Sylvain Merlen danas je, zajedno sa suradnicima, boravio u službenomu posjetu Vladi Hercegovačko-neretvanske županije
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 01. 2024. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vršitelj dužnosti rezidentnoga predstavnika UNDP-a u BiH Sylvain Merlen danas je, zajedno sa suradnicima, boravio u službenomu posjetu Vladi Hercegovačko-neretvanske županije gdje se susreo s predsjednicom Vlade Marijom Buhač.

Predsjednici Vlade čestitao je na imenovanju, iskazavši pripravnost za punu potporu u provedbi programskih smjernica koje su na tragu UNDP-ovih aktivnosti na razvojnom putu Bosne i Hercegovine i njezinih lokalnih zajednica, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Upoznavši izaslanstvo UNDP-a s aktualnim stanjem u županiji, s posebnim naglaskom na tekuće aktivnosti oko izradbe konačnoga Prijedloga županijskoga proračuna i Programa rada Vlade u 2024. godini, Buhač je naglasila kako rado prihvaća pruženu ruku u smislu intenziviranja suradnje kako kroz razmjenu iskustava, tako i kroz konkretne projekte kojima UNDP osigurava itekako dobrodošla sredstva za provedbu razvojnih programa.

Složili su se kako su razvoj i diversifikacija turizma, potom iskorištenje obnovljivih izvora energije i energetska učinkovitost, digitalizacija javne uprave te razvoj malih i srednjih poduzeća područja od zajedničkoga interesa i kako tu postoji iznimno velik potencijal za konkretne projekte.

Merlen je podsjetio na to kako su aktivnosti UNDP-a u suglasju i s preporukama Europske unije i kako im je želja pružiti potporu razvoju lokalnih sredina u općem razvojnom procesu BiH na njezinu europskom putu, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close