Sjednica

Vlada HNŽ-a: Milijun i pol KM za isplate po redovitim sudskim presudama

Vlada HNŽ-a donijela je i nekoliko odluka i rješenja o imenovanjima.
Gospodarstvo / Novac | 12. 12. 2023. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izmjenama i dopunama Proračuna Hercegovačko-neretvanske županije za 2023. godinu, županijska Vlada je značajno povećala stavku isplata po pravomoćnim sudskim presudama i izvansudskim nagodbama s prvotno planiranih 4,5 na ukupno 6,5 milijuna KM.

Odlukom s današnje sjednice Vlade, u tekućoj će godini 1,5 milijun KM biti isplaćen po redovitim sudskim presudama za koje u Proračunu HNŽ-a uopće nisu bila planirana sredstva.

Vlada je, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, izdvojila 80.000 KM za financiranje projekata socijalne politike te 100.000 KM kao grant javnim kuhinjama.

Jednoglasno je podržan Zaključak kojim su županijska ministarstva, uprave i upravne organizacije, ustanove i druge županijske institucije, službe i uredi, kao i gospodarska društva s većinskim udjelom državnoga kapitala kojim upravlja HNŽ, te Agencija za državnu službu FBiH zaduženi odmah prekinuti i poništiti sve započete natječajne postupke za prijam i postavljenje državnih službenika i namještenika, uz izuzetak onih kojima je već doneseno rješenje o postavljenju.

Vlada HNŽ-a donijela je i nekoliko odluka i rješenja o imenovanjima.

Ravnateljem Uprave za prognanike i izbjeglice HNŽ-a imenovan je Inel Šejtanić, za v.d. predstojnice Ureda za zakonodavstvo Vlade HNŽ-a Svjetlana Marušić, ravnateljem Službe za zapošljavanje HNŽ-a Vlado Čuljak, v.d. ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a Niko Marušić, zapovjednikom Stožera civilne zaštite Adil Šuta te načelnikom Stožera civilne zaštite Eugen Ćubela. Vlada je danas dala i prethodnu suglasnost na imenovanje Ivana Vukoje za ravnatelja Hrvatskoga narodnog kazališta u Mostaru.

Na prijedlog Ministarstva prometa i veza, usvojena je Odluka o odobravanju provedbe postupka javne nabave za redovito održavanje visećega mosta u Ostrošcu, na regionalnoj prometnici R-437 Ostrožac-Fojnica, s ciljem otklanjanja oštećenja koja ugrožavaju sigurnost prometa ili konstrukcije samoga mosta.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, usvojena je Odluka o usvajanju Izvješća o žetvi strnih žita u 2023. godini, uz napomenu kako se ukupna požnjevena površina ne razlikuje značajno u odnosu na prethodnu godinu, s tim da je zamjetno umanjenje kakvoće zrna i ukupnoga žetvenog prinosa, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close