Sporazum

Posušje i Ljubuški: 100.000 KM za podršku investicijama iz dijaspore

Ukupan fond raspoloživ za podršku investicijama iz dijaspore po Sporazumu o provedbi je 100.000,00 KM, od čega po 50.000,00 KM osiguravaju Općina Posušje i USAID DI.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 12. 2023. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik općine Posušje Ante Begić i gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, uz nazočnost ministra financija u Vladi FBiH Tonija Kraljevića, predsjednika GV-a Ljubuški Tihomira Kvesića, i predstavnice USAID-a u BiH, potpisali su danas u Ljubuškom s veleposlanikom Sjedinjenih američkih država u BiH Michaelom J. Murphyjem Sporazum o provedbi s ''Projekt USAID BiH diaspora invest'' i udrugom ''Naša perspektiva''.

Cilj Sporazuma je privlačenje i olakšavanje ulaganja i znanja dijaspore u lokalne zajednice, pružanje financijske i tehničke potpore investitorima iz dijaspore, prijenos znanja iz dijaspore i proširenju pristupa financiranju za mala i srednja poduzeća povezana s dijasporom.

Prethodno je USAID BiH diaspora invest proveo postupak odabira lokalnih zajednica koje će zajedno s Udrugom ''Naša Perspektiva'' sudjelovati u programu razvoja lokalnih zajednica, a u sklopu projekta USAID Diaspora Invest. Sukladno uvjetima definiranim ispred navedenim javnim pozivom, Općina Posušje je izrazila spremnost sudjelovati u sufinanciranju Lokalnog investicijskog fonda za podršku dijasporskim investicijama na području općine Posušje.

Ukupan fond raspoloživ za podršku investicijama iz dijaspore po ovom Sporazumu o provedbi je 100.000,00 KM, od čega po 50.000,00 KM osiguravaju Općina Posušje i USAID DI, a javni poziv za prijavu aplikacija krajnjih korisnika bit će objavljen naknadno putem kanala informiranja USAID DI i Općine Posušje.

Kopirati
Drag cursor here to close