Milijuni vise

Digitalizacija RTV-servisa zapela na sudu

Ured je ovakav zaključak donio zbog odustajanja od žalbe jednog od članova konzorcija – UNIS telekomunikacije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 12. 2023. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodjela ugovora o nabavci opreme za digitalni prijenos i emitiranje za Projekt digitalizacije Javnih RTV servisa u Bosni i Hercegovini morat će sačekati odluku Suda BiH, a zbog tužbe koja je uložena.

Odustajanje od žalbe

Tužbu su, kako je priopćeno iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH, uložile MIBO komunikacije d.o.o. Sarajevo, a u ime Konzorcija koji još čine i Roaming Networks d.o.o. Banja Luka, UNIS telekomunikacije d.d. Mostar i Flame Data Technologies SRL Rumunjska na Zaključak Ureda za razmatranje žalbi BiH.

Inače, Ured za razmatranje žalbi BiH odbacio je ranije žalbu MIBO komunikacija na odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, donesenu na prijedlog Povjerenstva za provođenje javne nabavke za digitalni prijenos i emitiranje, a kojom je najpovoljnijim izabran Konzorcij u grupi ponuđača Sirius 2010 Banja Luka – Odašiljači i veze (OIV) Zagreb.

Kako se navodi, Ured je ovakav zaključak donio zbog odustajanja od žalbe jednog od članova konzorcija – UNIS telekomunikacije.

Dodatni trošak

"MIBO komunikacije, kao lider Konzorcija, su na navedeni zaključak Ureda podnijele tužbu Sudu BiH sa zahtjevom za poništenje Zaključka, a od Ministarstva zatražili odlaganje izvršenja Zaključka Ureda", navedeno je u priopćenju, prenijele su Nezavisne novine.

Iz Ministarstva ističu da insistiraju na brzom odlučivanju Suda podsjećajući na činjenicu da je ovaj projekt digitalizacije od javnog interesa i imajući u vidu veliku vrijednost nabavke, koja bez PDV-a iznosi 25,8 milijuna KM, kao i to da je zakonski rok za rješavanje Suda BiH u ovim sporovima 60 dana.

"Ne prejudicirajući odluku Suda BiH, ali u slučaju okončanja postupka javne nabavke, nakon kojeg Sud BiH poništi Zaključak Ureda, to bi vodilo ka zahtjevu za naknadu štete, što bi pored vrijednosti projekta digitalizacije značilo i višemilijunski dodatni trošak za državni proračun. S obzirom na navedeno, evidentan je javni interes da sačekamo odluku Suda BiH prije potpisivanja ugovora za Projekt digitalizacije Javnih RTV servisa u BiH", izjavio je Edin Forto, ministar komunikacija i transporta BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close