Propao poziv

Opet ništa od žičare prema Stjepangradu

Miralem Fajić, direktor Agencije, kazao je da je i taj postupak poništen, ali je ovih dana otvoren i treći postupak javne nabavke putem konkurentskog zahtjeva.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 05. 2018. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek nema zainteresiranih za izradu glavnog projekta žičare do tvrđave hercega Stjepana Kosače, odnosno Stjepangrada na brdu iznad Blagaja iako je agencija "Stari grad" Mostar pokrenula prije godinu inicijativu u vezi s realizacijom projekta žičare do tvrđave.

Kako navodi Dnevni avaz, Agencija je pokretala više postupaka javnih nabavki usluga za izradu glavnog projekta, ali nisu imali sreće s ponuđačima. Na prvi poziv javila se samo jedna grupa ponuđača, koju su činili Mašinski fakultet Univerziteta Džemal Bijedić, Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici, Prim CO Company Gračanica i ElectroForce Sarajevo.

Potpisan je i ugovor vrijedan 18.720 KM, ali je 15. rujna prošle godine sporazumno raskinut. Ubrzo je raspisan drugi javni poziv, ali se u tom roku nitko nije odazvao.

Miralem Fajić, direktor Agencije, kazao je da je i taj postupak poništen, ali je ovih dana otvoren i treći postupak javne nabavke putem konkurentskog zahtjeva.

''Procijenjena vrijednost javne nabavke je 24.786 KM bez PDV-a, a sredstva su osigurana u proračunu Grada Mostara za 2018. godinu'', navodi se u pozivu Agencije.

Avaz podsjeća kako su zidine do sada nekoliko puta konzervirane i restituirane, a lani su i osvijetljene. U međuvremenu, Agencija je pokrenula još jedan postupak javne nabavke usluga za  izradu projekta konzervatorskih radova u sklopu Četvrte faze. Potpisan je i ugovor vrijedan 4.797 KM s najboljim ponuđačem, projektnim biroom AR-III Plus iz Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close