Kordić se pohvalio

Novo ruho mostarske Tepe u 2024. godini

Gradonačelnik Mostara uvjeren je da Tepa ima značajan potencijal za rad i razvoj.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 12. 2023. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić na svom Instagram profilu najavio je novo ruho mostarske tržnice Tepa.

''Prije gotovo dvije godine pokrenuli smo zajedno s međunarodnim partnerima projekt reorganizacije i modernizacije tržnice Tepa. S uvjerenjem kako ovaj prostor ima značajan potencijal za rad i razvoj očekujemo novo ruho početkom 2024. godine'', napisao je Kordić.

Foto: Instagram profil Gradonačelnika Maria Kordića / Mostarska Tepa u novom ruhu

Grad Mostar tek je 23. veljače objavio javnu nabavu za nabavu montažno-demontažnih kioska na Tepi. Vrijednost nabave procijenjuje se na preko 250 tisuća maraka s rokom isporuke od 60 dana.

Javni poziv i infrastrukura realiziraju se u okviru projekta “Mostarska Tepa” koji je Gradu Mostaru odobren kroz Projekt „Podrška Europske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini“, koji provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH i Češka razvojna agencija.

Foto: Instagram profil Gradonačelnika Maria Kordića / Mostarska Tepa u novom ruhu

Kroz projekt je, kako se navodilo u pozivu, planirano uspostavljanje nove tržišne infrastrukture na lokalitetu tržnice i to montažno-demontažni kiosci i mobilni štandovi.

Njima će se, navode, unaprijediti kvaliteta, higijena i sigurnost hrane i omogućiti primjena dobrih poslovnih praksi uključujući aspekte zaštite životne sredine, javnog zdravstva i sigurnosti hrane. Mostarska Tepa prije nekoliko godina dobila je svoje osvježenje.

I tada je renoviranje tržnice u Starom gradu podržala i međunarodna zajednica. Ipak, kao gotovo  svaka bh. priča tadašnju obnovu kočilo je financiranje.  

Kopirati
Drag cursor here to close