Čistoća je pola zdravlja

Novi stroj stigao u Mostar

Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 05. 2020. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Novi stroj na mostarskim ulicama

U koštac s mostarskim smećem ovih dana uhvatio se i novi stroj javnog poduzeća Komos.

''Ovih dana smo pustili u pogon malu čistilicu za čišćenje ulica i trotoara'', objavilo je ovo poduzeće na svojim društvenim mrežama.

Istodobno, poduzeće je objavilo kako se građani vraćaju starim navikama ali s drugim rekvizitima. Naime, na gradskim površinama sve je više rukavica i maski.


''Nažalost, moramo istaći da su se građani tek u ovoj teškoj situaciji počeli odnositi odgovornije prema načinu odlaganja otpada. Naši radnici nisu prestajali sa radom, čak su radili i pojačanim intenzitetom. Grad je čist, prije svega zato što su i građani počeli da odlažu otpad na propisan način, mada ima i slučajeva da se na javnim površinama nađu i odbačeni dijelovi zaštitne opreme koju radnici moraju otkloniti što stvara dodatni problem u radu komunalnih radnika. Komunalni radnici su, zasigurno, uz zdravstvene radnike podnijeli najveći teret u ovoj krizi na način što svakodnevno vrše prikupljanje i odvoz otpada, čiste i peru ulice te dezinfikuju javne površine, a da nažalost njihov rad zvanične institucije, mediji i građani prešućuju, što je velika sramota'', naveli su iz mostarskog Komosa.

Kopirati
Drag cursor here to close