Financijska pomoć

Njemačka vlada donirala skoro 3 milijuna eura za Oružane snage BiH

Sredstva iz tehničkog sporazuma za podršku nabavke uniformi u vrijednosti od 1.500.000 eura će biti namijenjena za opremanje Bataljonske grupe lake pješadije OS BiH.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 08. 2023. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnički sporazum između Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Njemačke, na osnovu kojeg Vlada SR Njemačke dodjeljuje financijsku pomoć za infrastrukturne radove na više lokacija i nabavku uniformi za Oružane snage BiH u ukupnoj vrijednosti 2 milijuna i 970.000 tisuća eura, potpisan je danas, 18. kolovoza 2023. godine u Ministarstvu obrane BiH.

Sporazum je, u ime ministra obrane Heleza, potpisao pomoćnik ministra obrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović, a za njemačku stranu sporazum je potpisao vojni ataše u BiH pukovnik Franz Josef Nolte.

Tehnički sporazum za podršku infrastrukturnih radova, u vrijednosti od 1.470.000 eura, obuhvata projekte uređenja infrastrukture i objekata na šest lokacija na kojima borave pripadnici OS BiH. Projekti su namijenjeni za izgradnju stražarnice i zamjenu vanjske rasvjete u kasarni ''Zaim Imamović'' u Pazariću, zamjenu vanjske rasvjete u kasarnama ''Božan Šimović'' u Čapljini, ''Dubrave'' u Živinicama, ''Rajlovac'' u Sarajevu, postavljanje sustava video nadzora s posebnom infrastrukturom u skladištu naoružanja ''Grabež'' u Bihaću, te renoviranje i preuređenje objekta za smještaj vojnika u kasarni ''Mato Lučić Maturica'' u Kiseljaku.

Sredstva iz tehničkog sporazuma za podršku nabavke uniformi u vrijednosti od 1.500.000 eura će biti namijenjena za opremanje Bataljonske grupe lake pješadije OS BiH.

Pomoćnik ministra Šajinović je izrazio neizmjernu zahvalnost na ovoj financijskoj pomoći koja doprinosi poboljšanju uvjeta za život i rad pripadnika OS BiH, kao i njihovoj ukupnoj modernizaciji, te dodao da je današnja donacija, kao i sve prethodne donacije, još jedan pokazatelj posvećenosti SR Njemačke u pružanju podrške procesu europskih i euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine.

Pukovnik Nolte je najavio da će se do kraja mjeseca rujna ove godine potpisati još nekoliko sporazuma, koji će biti namijenjeni obnovi infrastrukture na lokacijama Oružanih snaga BiH, a sve s ciljem stvaranja boljih uvjeta za život i rad pripadnika OS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close