Financiranje

Bez cesta nema investicija

Direktor Treppel je istaknuo da je Bosna i Hercegovina bitan klijent za EBRD, te naglasio kako je izgradnja putne infrastrukture značajna za privlačenje drugih investicija.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 11. 2023. u 14:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić sastao se danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, s direktorom Odbora Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Bosnu i Hercegovinu Leanderom Treppelom i šeficom Ureda EBRD-a u BiH Manuleom Neassl.

Sastanak je bio prilika da se razgovara o nastavku aktivnosti na izgradnji Koridora Vc s obzirom na to da u financiranju ovog značajnog infrastrukturnog projekta zajedno sa Europskom investicionom bankom (EIB), sudjeluje i EBRD. Iz EBRD-a je najavljeno i skoro finaliziranje aktivnosti vezanih za financiranje izgradnje dionice Mostar Sjever – Mostar Jug.

Predstavnici EBRD-a su naglasili da je ova financijska institucija zainteresirana i za projekte iz oblasti energetike, posebno kada su u pitanju projekti elektrana iz obnovljivih izvora energije, ali i elektroprijenosne mreže.

Direktor Treppel je istaknuo da je Bosna i Hercegovina bitan klijent za EBRD, te naglasio kako je izgradnja putne infrastrukture značajna za privlačenje drugih investicija.

Nikšić je goste upoznao s tim da se uskoro očekuje usvajanje Programa javnih investicija FBiH koji sadrži brojne infrastrukturne projekte, te da je Vlada FBiH otvorena za investiranje u energetskom sektoru.

Sugovornici su ocijenili uspješnom dosadašnju suradnju, te iskazali opredjeljenje da projekt izgradnje autoceste bude nastavljen i uspješno završen u interesu građana cijele Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close