Nestao dio ograde

Mostarska rupa postala opasna za prolaznike

Famozna rupa u Ulici kneza Domagoja godinama stoji nezatrpana, a sada je postala i opasnost
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 03. 2021. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rupa u Ulici kneza Domagoja, sada je postala opasnost za prolaznike. Dio ograde koja je štitila od opasnosti upadanja u rupu sada je nestao.

''U Ulici Kneza Domagoja rupa koja je nepropisno iskopana i stoji tako već više od godinu dana sad je dostupna i djeci da u nju upadnu. Molim Vas da upozorite javnost i nadlezne institucije da se ovo makar zatvori, dok se rupa ne zatrpa'', napisala nam je čitateljica prilažući fotografije.

Podsjetimo, po rješenju inspekcije rupa iskopana za gradnju objekta koji je mimo urbanističkog plana trebao imati i podzemnu garažu, trebala je biti zatrpana 17. srpnja 2020. godine. Novo 'svečano' zatrpavanje najavljeno je u listopadu. To se do današnjeg dana nije dogodilo.

Inače, rupa u navedenoj ulici iskopana je prije tri godine, a stanari susjedne zgrade tvrde da je riječ o planiranoj nelegalnoj gradnji te su od nadležnih gradskih vlasti tražili da se rupa zatrpa i taj prostor dovede u prvobitno stanje. Komunalnom je izdano rješenje i njihovi djelatnici u listopadu su trebali zatrpati rupu, ali na terenu se, osim stanara susjedne zgrade nisu pojavili bageri.

U rujnu 2019. godine Inspekcija Grada Mostara naložila je investitorima radova u Ulici kneza Domagoja u Mostaru zatrpavanje rupe te vraćanje terena u prvobitno stanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close