Šminka

Mostar: Odabrano tko će srediti raskrižja, bivši hotel će čekati

Grad Mostar procijenio je radove na milijun maraka bez poreza, a na natječaj su pristigle dvije ponude. Jedna puno skuplja od predviđenog iznosa.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 02. 2024. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širokobriješka tvrtka Hering d.d. izabrana je kao najpovoljniji ponuđač za radove na raskrižjima kod nekadašnjeg hotela Ero u Mostaru.

Kako je objavljeno na stranicama Grada Mostara, Hering je ponudom od 992.924,91 KM (bez PDV-a) bio povoljniji od tvrtke HP Investing koja je ponudila skoro 1,2 milijuna KM bez PDV-a.

Hotel još 'svijetli'

Predmet nabave je izvođenje radova na rekonstrukciji dva raskrižja kod bivšeg hotela Ero što uključuje građevinske radove na prometnicama ulica dr. Ante Starčevića, kardinala Stepinca i Alekse Šantića, radove na javnoj rasvjeti te na semaforima i ostalog prometnoj signalizaciji.

Kako je objavio Grad Mostar procijenjena vrijednost ove nabavke je milijun KM bez PDV-a.

Inače, nekadašnji hotel Ero još je uvijek na čekanju. Iako na njegovom pročelju još uvijek svijetli natpis hotel, svoje nove stanare još će pričekati.

Vlada HNŽ-a u tehničkom mandatu je u listopadu 2023. godine objavila kako ''je ishodila građevna i sva druga zakonska odobrenja od strane Gradskoga poglavarstva Grada Mostara'' te da je ''osigurala sve administrativne pretpostavke za pokretanje etapnih aktivnosti na prenamjeni, potpunoj rekonstrukciji, obnovi i uređenju nekadašnjeg Hotela Ero''.

Navedeno je tada kako je urađen projektni zadatak te proveden javni natječaj za izbor projektanta koji je uradio glavni projekt prilagodbe koji je Vlada usvojila.

Nekoliko etapa

''U međuvremenu je izvršena i revizija glavnoga projekta, a nakon završetka svih radnji i uknjižbe prava vlasništva na predmetnoj nekretnini, dobivene su i urbanistička suglasnost i građevno odobrenje te izvršeno plaćanje pripadajuće rente. Time su stečeni svi preduvjeti za početak realiziranja projekta te se uskoro očekuje raspisivanje javnoga natječaja za izbor izvođača radova'', navela je tada županijska Vlada.

Tada je Nevenko Herceg, koji je obnašao dužnost tehničkog premijera, rekao kako ''očekuje skori početak radova''.

Foto: Vlada HNŽ / Budući izgled nekadašnjeg hotela Ero

Naveli su i kako je ''predmetna zgrada, površine 9565 četvornih metara, izgrađena 1988. godine i njezina potpuna prenamjena, obnova i uređenje podrazumijeva opsežne radove koji će teći u nekoliko etapa''.

''Projektom je predviđeno suvremeno zdanje, dostojno središta županijskih institucija, koje će se vizualno uklopiti u suvremenu arhitekturu grada…'', navela je tada Vlada HNŽ-a.

Mostarski gradonačelnik, Mario Kordić, najavivši skore radove u ovom dijelu grada naveo je kako će prometna infrastruktura uz radove na sportskoj dvorani ''doprinijeti potpuno drugačijem izgledu ovoga dijela grada''.

Kopirati
Drag cursor here to close