Billboardi

Mostar čisti ulice - Nestaju neki reklamni panoi

Na novoj lokaciji naći će se 13 panoa a preoblikovanje, koje se odnosi se na dimenzije, predviđeno je na šest pozicija.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 05. 2023. u 11:45 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira na trenutni ugovorni odnos s Gradom Mostarom, svi postojeći zakupci reklamnih panoa dužni su izvršiti prilagodbu svojih reklamnih panoa i displeja. U protivnom, uslijedit će uklanjanje reklamnih površina koje ne budu prilagođene dizajnu kojeg je odredio Grad te raskid ugovora.

Rok za prilagodbu i ispunjavanje odluka koje je donijelo Gradsko vijeće traje do početka srpnja, a onda bi Grad trebao krenuti u ''obračun'' s brojnim displejima po gradu. Neki od njih će, kako je navedeno, biti u potpunosti uklonjeni. Prema planu, bit će u potpunosti uklonjeno devet panoa – kod zgrade Mostarka, kod projektanta, kod Željezničke stanice, na Bulevaru… Neki od njih bit će dislocirani.

Grad je za jumbo plakat (bilboard) predvidio 66 pozicija, city light reklama trebalo bi biti 37, a reklamni panoi bez oslonca na zemlju naći će se 74 pozicije.

Na postojećoj lokaciji zadržat će se 148 reklamnih panoa, dislocirat će se oni na 12 pozicija, a promjena vrste panoa naložena je na dvije lokacije.

Na novoj lokaciji naći će se 13 panoa a preoblikovanje, koje se odnosi se na dimenzije, predviđeno je na šest pozicija.

Kako je propisao Grad, reklamni panoi se ne mogu nalaziti na trotoarima gdje nije osiguran nesmetan prolaz pješaka od najmanje 1.2 metara, a donja stranica panela na stubu reklamnog panoa mora biti na visini koja omogućuje nesmetan prolaz pješaka od najmanje 3 metra.

Naloženo je da reklamni panoi koji imaju LED ili bilo kakvu drugu rasvjetu moraju biti prilagođeni tako da ne ugrožavaju promet i da smetaju sudionicima u prometu kao ni stanarima okolnih stambenih objekata.

Reklamni panoi ne smiju zaklanjati prometne znakove i signalizaciju na cestama te ugrožavati visoko ili nisko raslinje.

Reklamni panoi ne smiju narušavati ambijent prostora niti mijenjati njegov izgled, a na raskrižjima se ne mogu postavljati panoi s pokretnom slikom (LED).

Kopirati
Drag cursor here to close