Testna faza

MO-Redar: Nova aplikacija za komunalne nepravilnosti u Mostaru

MO-Redar pruža jednostavan i efikasan način prijavljivanja različitih komunalnih nepravilnosti koje imaju utjecaj na infrastrukturu, okoliš i sigurnost gradskog područja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 02. 2024. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omladinski klub Novi Val u sklopu projekta Eko Hub Blagaj, u partnerstvu s Gradom Mostar i Odjelom za gospodarske, komunalne i inspekcijske poslove, najavio je testnu fazu MO-Redar web/aplikacije.

Kako je priopćeno, ova inovativna platforma predstavlja ključan alat namijenjen građanima Mostara kako bi aktivno sudjelovali u očuvanju kvalitete života u ovom gradu.

MO-Redar pruža jednostavan i efikasan način prijavljivanja različitih komunalnih nepravilnosti koje imaju utjecaj na infrastrukturu, okoliš i sigurnost gradskog područja.

Prijava nepravilnosti

Jedna od ključnih funkcija MO-Redara je omogućavanje građanima da prijave različite vrste nepravilnosti. To uključuje oštećenja na putevima i signalizaciji, nepravilnosti u odlaganju otpada, probleme u sustavu vodoopskrbe i kanalizacije te oštećenja zelenih površina i opreme u parkovima.

Također, aplikacija omogućava prijavu neispravne javne rasvjete i drugih nepravilnosti koje mogu ugroziti sigurnost i kvalitetu života stanovnika Mostara.

Kroz korištenje ove aplikacije, građani mogu brzo dokumentirati problem, priložiti fotografije ili dodatne informacije te ih proslijediti nadležnim službama. Time se olakšava proces prijavljivanja i rješavanja nepravilnosti, a istovremeno se potiče aktivno sudjelovanje građana u stvaranju boljeg okruženja.

Aktivni sudionici

''MO-Redar ima potencijal transformirati način na koji građani percipiraju svoju ulogu u očuvanju grada. Omogućava nam da budemo aktivni sudionici u procesu otklanjanja problema i unapređenja infrastrukture, stvarajući time osjećaj zajedničke odgovornosti za Mostar. Ova aplikacija predstavlja korak prema modernizaciji komunalnih usluga i promoviranju transparentnosti, što rezultira boljim i sigurnijim gradom za sve njegove stanovnike'', kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je testiranje ove inovativne platforme ključno za identifikaciju i rješavanje nepravilnosti koje utiču na Grad.

Web/aplikacija Mo Redar je izrađena uz podršku projekta "Misli o prirodi!" kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Švedska.

Kopirati
Drag cursor here to close