Potpisivanje sporazuma

Lasić: Nastojimo poboljšati kvalitetu života

Potpisivanje navedenog sporazuma ima za cilj stvaranje pozitivne atmosfere između JP Autoceste FBiH, izvođača radova i građana Čapljine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 01. 2024. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Grada Čapljine u utorak je potpisan Sporazum o realiziranju projekata iz programa prijateljskog okruženja prigodom provođenja aktivnosti na izgradnji autoceste na Koridoru Vc, dionica Počitelj - Zvirovići, Lot 1 i Lot 2.

Sporazum su potpisali Denis Lasić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH, gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić i u ime izvođača radova Kuang Wei (China State Construction Engineering Corporation Ltd.) i Liu Zhidong (Konzorcij Azvirt Limited Liability Company, Sinohydro Corporation Limited i Powerchina Roadbridge Group Co. Ltd.).

Stvaranje pozitivne atmosfere

Potpisivanje navedenog sporazuma ima za cilj stvaranje pozitivne atmosfere između JP Autoceste FBiH, izvođača radova i građana Čapljine koji žive u lokalnim zajednicama koje okružuju područje na kojemu se izvode radovi na izgradnji autoceste na Koridoru Vc, dionica Počitelj - Zvirovići.

"Potpisivanje sporazuma s Gradom Čapljinom, kao i svi prethodno potpisani sporazumi o prijateljskom okruženju potvrda su da JP Autoceste FBiH pokazuju veliko razumijevanje i odgovornost prema područjima koja su obuhvaćena radovima na izgradnji autoceste na Koridoru Vc. Ovakvim sporazumima i ulaganjima nastojimo poboljšati kvalitetu života upravo stanovnicima tih područja i djelomično otkloniti negativne posljedice koja gradnja velikih infrastrukturnih projekata nosi sa sobom. U idućem razdoblju očekuje nas izgradnja dionice Tunel Kvanj - Buna koja dijelom prolazi kroz područje grada Čapljine te se nadamo da ćemo nastaviti uspješnu suradnju kao i do sada", izjavio je Denis Lasić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH.

Foto: PR / Denis Lasić, Smiljan Vidić, Kuang Wei i Liu Zhidong

Veliki državni projekt

Realiziranje projekata iz programa prijateljskog okruženja podrazumijeva izgradnju ili rekonstrukciju lokalne komunalne infrastrukture koja će biti ugrožena ili pretrpjeti određena oštećenja tijekom izvođenja radova kao i druge projekte koji su definirani ovim sporazumom. Važno je naglasiti da realiziranje projekata iz prijateljskog okruženja neće utjecati na konačni rok završetka radova na dionici Počitelj - Zvirovići.

"Izgradnja Koridora Vc je veliki državni projekt koji se dotiče teritorija grada Čapljine te znatno utječe na bolju prometnu, ekonomsku i gospodarsku povezanost Čapljine s ostatkom svijeta. Čapljina je izuzetno važna u procesu izgradnje autoceste na Koridoru Vc, a ovaj sporazum napravili smo prema potrebama mještana mjesnih zajednica koje gravitiraju na području na kojem se izvode radovi, što će žiteljima znatno olakšati i poboljšati svakodnevni život. Ovim putem bih se zahvalio JP Autoceste FBiH na pokazanoj odgovornosti prema lokalnoj zajednici", kazao je Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine.

Dionica Počitelj - Zvirovići, ukupne dužine 11,1 km, u sklopu koje je potpisan Sporazum o prijateljskom okruženju, podijeljena je na dva lota i financira se iz sredstava osiguranih u okviru Ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom (EIB) i bespovratnim sredstvima Europske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Kopirati
Drag cursor here to close