"Škobića Draga" više nije problem

Konačno spojena Dubrovačka ulica, ali već je vrijeme za sanaciju iste

Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 01. 2023. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon deset godina blokada završena je cijela Dubrovačka ulica. Projekt rekonstrukcije i dogradnje Dubrovačke ulice stajao je više od deset godina zbog imovinsko-pravnih odnosa.

Nova gradska administracija, ranije se priopćenjem pohvalila kako su uspjeli riješiti sve probleme koji su sprječavali realizaciju projekta i krajem rujna počeli su radovi na tom dijelu ulice.

Na vrhu Dubrovačke ulice, odnosno od benzinske crpke do kružnog toka, konačno će se moći prometovati bez blokade. Horizontalna signalizacija se postavila, te se očekuje (svečano) puštanje u promet tijekom narednih dana.

Sada, ova ulica cijelom svojom dužinom ima po dvije prometne trake.

Toplo se nadamo kako će se nadležni sjetiti kako bi, radi sigurnosti u prometu, bilo jako korisno, a i po pravilima struke, spojiti "zelenu traku" po sredini ceste.

Ostane li ovako otvoreno, ostat će otvorena mogućnost da auti koji izlaze od crpke Energy Commercea i dalje presijecaju duplu traku, što je kaos u najavi.

Ostane li kojim slučajem ovako kako je sada, Dubrovačka ulica postat će još izazovnija za sigurnost u prometu, a svi znamo koliko nelogičnosti i opasnosti već nudi.

Radovi su se obavljali u skladu s ugovorom koji je potpisan između investitora Grada Mostara i izvođača HP Investing d.o.o. Mostar.

Inače, ova ulica na nekoliko mjesta već zahtjeva ozbiljniju sanaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close