Krečenje cesta

Milijunska vrijednost: I Grad Mostar i Komunalno traže tvrtku koja će održavati signalizaciju

Više od milijun maraka Grad Mostar planira izdvojiti na održavanje horizontalne i vertikalne prometne signalizacije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 07. 2023. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na oko 850 tisuća maraka procijenjuje se vrijednost okvirnog sporazuma za iscrtavanje horizontalne signalizacije na području Mostara.

Održavanje i postavljanje novih prometnih znakova bit će povoljnije. Planiran je okvirni sporazum na oko 350 tisuća KM. Informacije su to navedene u Obavijestima o javnim nabavama koje su objavljene u petak na Portalu javnih nabava.

Ime potentencijalnih ponuđača moglo bi biti poznato početkom rujna, a trajanje sporazuma je dvije godine.

Iako je nabave raspisao Grad Mostar, upravo je i Javno poduzeće Komunalno Mostar dva mjeseca ranije također objavilo nabavu za uslugu izrade horizontalne signalizacije.

Nabava, u kojoj ime izabranog ponuđača još nije poznato, procijenjena je na oko 100 tisuća maraka.

Komunalno Mostar početkom godine objavilo je da je radove tijekom prošle godine izvodila tvrtka Colorex d.o.o. Mostar. Sporazum s ovom tvrtkom potpisan je u listopadu i vrijedi godinu dana.

Osim što je Komunalno angažiralo tvrtku da iscrta signalizaciju ranije su planirali i nabaviti materijal za te radove. Tako je prema prošlogodišnjem Planu javnih nabava za dvogodišnje razdoblje planirana nabava materijala za horizontalnu prometnu signalizaciju.

Planirane su nabave žute i bijele asfaltne boje, perle i montažni usporivači procijenjene vrijednosti od oko 100 tisuća KM, stoji u Planu nabava Komunalnog za 2022. godinu.

Unatoč tome što su i Grad i Komunalno raspisali nabave za istu uslugu, nijedan ugovorni organ od ponuđača ne traži jamstvo za obavljene radove.

Kopirati
Drag cursor here to close