I dužnici bolji od nas

Grčka želi ulagati u BiH  

Dokić je rekao kako postoji interes grčkih ulagača za energetski sektor, turizam, drvni sektor i poljoprivredu BiH
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 12. 2017. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je s veleposlanikom BiH u Grčkoj Brankom Dokićem o planovima veleposlanstva da u svibnju u Ateni organizuje investicijsko-poslovni forum BiH-Grčka, na kojem bi sudjelovala FIPA.

S obzirom na dobre političke odnose dvije zemlje, ali simboličnu ekonomsku razmjenu i nizak priliv grčkih investicija u BiH, FIPA i veleposlanstvo BiH u Ateni uložit će dodatne napore da bi se ta situacija promijenila radi ekonomskog napretka zemlje i otvaranja novih radnih mjesta za građane BiH, priopćeno je danas iz FIPA-e.

Dokić je rekao kako postoji interes grčkih ulagača za energetski sektor, turizam, drvni sektor i poljoprivredu BiH, te naveo da nedostaje promotivnih aktivnosti kako bi se animirali grčki investitori da dođu u BiH, s obzirom na trend rasta grčkih investicija u Srbiji, Bugarskoj, Albaniji i Makedoniji.

S ciljem promocije BiH u Grčkoj, veleposlanstvo radi na uspostavljanju kontakata s Gospodarskom komorom Grčke, strukovnim udruženjima, udruženjima poduzetnika, Odjelom za ekonomsku diplomaciju pri Ministarstvu vanjskih poslova  Grčke, te grčkim investitorima i članovima bosanskohercegovačke dijaspore u ovoj zemlji.

Kako je prenijela Srna, u tijeku je i razmatranje uvođenja charter letova između BiH i Grčke u ljetnom razdoblju radi povećanja broja turista i popratnih djelatnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close