Trebinje

Grad pomaže građanima obnavljanje fasada

Vlasnici objekata zainteresirani za sufinanciranje dužni su osigurati minimalno 60 posto potrebnog iznosa sredstava za sanacijske radove
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 11. 2017. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Trebinje uputio je ponudu vlasnicima objekata u užem dijelu grada za sudjelovanje u troškovima sanacije fasada maksimalno s 40 posto ukupne cijene radova.

Kako je objavio Dnevni avaz, u objavljenom javnom pozivu za sufinanciranje uređenja fasada iz granta  planiranog u ovogodišnjem proračunu Grada navedeno je da pravo na korištenje ovih sredstava imaju vlasnici objekata u ulicama: Jovana Dučiča, Njegoševa, Vojvode Stepe Stepanoviča, Beogradska, Vuka Karadžića, Preobraženjska i Svetosavska ''čija je fasada, dio pozicioniran prema ovim ulicama, oštećena, estetski neuredna toliko da narušava izgled centra grada ili predstavlja opasnost po život i zdravlje ljudi".

Vlasnici objekata zainteresirani za sufinanciranje dužni su osigurati minimalno 60 posto potrebnog iznosa sredstava za sanacijske radove, dok će učešće Grada Trebinja odnosi na kupovinu materijala potrebnog za radove na fasadi.

''Grad će odobreni iznos sredstava iz granta doznačiti na račun dobavljača koji s aplikantom ima sklopljen ugovor o nabavci materijala za sanaciju fasade'', precizirano je u javnom pozivu.

Rok za prijavu istječe 1. prosinca, nakon čega posebno povjerenstvo, koje će imenovati gradonačelnik, ocjenjivati aplikacije i odabrati objekte za sufinanciranje sanacija.

Kopirati
Drag cursor here to close