Podatkovni centar

Google ulaže 600 milijuna eura u Nizozemsku

Početkom ove godine izvijestili su da planiraju milijardu dolara ulaganja u gradnju podatkovnog centra i u Velikoj Britaniji.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 04. 2024. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je objavio svoj plan ulaganja od 600 milijuna eura u potpuno novi podatkovni centar smješten u Nizozemskoj, očekujući da će otvoriti vrata za 125 novih radnih mjesta.

Od 2014., ovaj američki div je usmjerio više od 3,8 milijardi eura u razvoj centara i digitalne infrastrukture diljem Nizozemske.

U rujnu 2019., najavili su dodatna ulaganja od tri milijarde eura za proširenje svojih podatkovnih centara diljem Europe, javljaju Tech portali.

Google trenutno pokriva veliku mrežu kapaciteta za pohranu podataka i promet u Europi, uključujući Irsku, Finsku, Njemačku, Belgiju i Dansku.

Prije godinu dana, temeljem neovisnog istraživanja, objavili su potencijal novog tržišta koje bi se moglo razviti kroz njihove baze u talijanskom Torinu i Milanu. Procjenjuje se da bi to tržište moglo dosegnuti vrijednost od 1,9 milijardi eura do 2025. godine.

Početkom ove godine su najavili plan ulaganja od milijardu dolara za izgradnju novog podatkovnog centra u Velikoj Britaniji.

Kopirati
Drag cursor here to close