Dvije godine kasnije

Gluho Komunalno: Grad naredio, signalizacija nije postavljena

Nakon izvršenih radova na kolektorima u Ulici kraljice Katarine i Ulici fra Didaka Buntića na ranije postojeća mjesta nije iscrtani pješački prijelaz i ležeći policajci
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 01. 2019. u 11:10 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su mostarske gradske službe naredile postavljanje ležećih policajaca i pješačkog prijelaza kod Osnovne škole Antuna Branka Šimića, Javno poduzeće Komunalno to nije odradilo.

Naime, nakon izvršenih radova na kolektorima u Ulici kraljice Katarine i Ulici fra Didaka Buntića na ranije postojeća mjesta koja su završila prije dvije godine nije iscrtani pješački prijelaz i ležeći policajci.

Kako je za Bljesak.info potvrđeno iz Grada, Služba za inspekcijske poslove je Službi za komunalne poslove dostavila Rješenje (br. UPI-08/3-29-9213/148) od 4. listopada 2018. godine, nakon čega je Služba za komunalne poslove i okoliš dala Nalog za rad JP Komunalno 25. listopada zajedno s primjerkom navedenog Rješenja JP Komunalno.

Rješenjem se, navode, dozvoljava postavljanje dva ležeća policajca u Ulici fra Didaka Buntića kod Škole A.B. Šimića te jedan u ulici kraljice Katarine kod Poliklinike H/ljekarne, uz natpis ''škola - x'', zaustavnu crtu.

''Razloge zašto dano Rješenje i Nalog za rad do sada nisu realizirani odgovor potražite u JP Komunalno koje je to bilo dužno realizirati'', rekao je za Bljesak.info šef Službe za komunalne poslove i okoliš Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove, Stjepan Šaravanja.

Zahtjev za postavljanje ležećih policajaca, odnosno vraćanje na svoje mjesto, zatraženo je iz osnovne škole, koji su se, navode, obratili Gradu Mostaru, Odjelu za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove. Upravo učenici škole bili su najugroženiji zbog nemara izvođača radova.

''Naime, tim putem, zbog nedostatka nogostupa za pješake, se kreću djeca koja svaki dan idu u školu i njihova sigurnost na putu do škole je ugrožena. Djeca su primorana hodati kolnikom, zbog čega su u velikoj opasnosti, posebno oni najmlađi sudionici u prometu, a ugroženi su i građani koji se uključuju na gore navedeni, iz sporednih ulica'', rekla je za Bljesak.info ravnateljica škole Snježana Brkić.

Ravnateljica navodi da je Glavna savjetnica Grada Mostara na temelju ovlaštenja Gradonačelnika donijela Rješenje kojim se dozvoljava službi za komunalne poslove Mostar da ispred škole postavi preventivnu izbočinu na kolniku, kao i vertikalnu i horizontalnu prometnu signalizaciju. ''Osigurana su sredstva i uskoro će krenuti realizacija'', kazala je Brkić.

Također, postoji Rješenje (08/3-29-5130/18) od 31. svibnja 2018. i Nalog za rad od 21. lipnja 2018. za dva ležeća policajca u Franjevačkoj ulici prije pekare Tinjak i prije Medicinske škole, a također JP Komunalno nije uradilo, tvrdi Stjepan Šaravanja.

Do zaključenja teksta nismo uspjeli dobiti odgovor Komunalnog.

Kopirati
Drag cursor here to close