Sjednica

FERK donio Odluku o odobrenju Plana razvitka i izgradnje mreže EP HZHB

Na sjednici je donesena Odluka o odobrenju Plana razvitka i izgradnje distribucijske mreže za 2023. godinu Javnom poduzeću Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne d.d. Mostar.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 09. 2023. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK u četvrtak je održala redovitu sjednicu na kojoj je donesena Odluka o odobrenju Plana razvitka i izgradnje distribucijske mreže za 2023. godinu Javnom poduzeću Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne d.d. Mostar.

Dozvole za rad

Na sjednici su donesena rješenja kojima se izdaju dozvole za rad za proizvodnju električne energije u solarnim fotonaponskim elektranama za MARKOTA d.o.o. Posušje i Obrt "RnP Energy", vlasnika Dalibora Gudelja iz Busovače, priopćeno je iz FERK-a.

Osim toga, donesena su rješenja kojima se izdaju dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositeljima zahtjeva "FOTON", vlasnika Huskića Suada iz Tešnja i "AGRO-BRIŠNIK" d.o.o. Tomislavgrad.

Na redovitoj sjednici Ferk je usvojio nacrte dozvola za rad za proizvodnju električne energije za podnositelje zahtjeva: DI&DŽ d.o.o. iz Mostara, "ORKO", vlasnika Ferida Ajana iz Žepča, SolarMax d.o.o. Mostar, "ES SOLAR ENERGY", vlasnika Fehre Škapura iz Tešnja, Proizvodnja električne energije "MODEA", vlasnika Mirnesa Dedukića iz Tešnja "TEAM AGRO" d.o.o. Gradačac, "ECOSOLAR", vlasnika Fahrudina Omerbašića iz Tešnja, Proizvodnja električne energije "MTA Energy" vlasnice Almine Dedukić iz Tešnja i Proizvodnja električne energije "A.M.", vlasnika Admira Mujakovića iz Tešnja i "TIK" d.o.o. Tešanj.

Osim toga, usvojeni su nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za podnositelje zahtjeva: Fotonaponska elektrana "SOLEN", vlasnika Sanje Bulić i Silvija Bulića iz Čitluka, HG d.o.o. iz Tešnja i Proizvodnja električne energije "NETKO", vlasnika Amira Beganovića iz Tešnja.

16 rješenja

Za podnositelja zahtjeva "ČULE PROMET" d.o.o. Mostar usvojen je nacrt dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om, dok je za gospodarsko društvo "AAFS" d.o.o. donesen zaključak prema kojem se, zbog neotklanjanja nedostataka, Zahtjev za izdavanje dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om smatra kao da nije podnesen.

Nacrti dozvola i obavijesti za javnost mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 9.9., odnosno do 13. rujna ove godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu [email protected].

FERK je također donio 16 rješenja po žalbama na akte koje su donijela dva javna elektroprivredna poduzeća, te Rješenje o ukidanju Rješenja broj 07-02-1592-82/25/09 od 21 srpnja 2010. godine i Rješenja o ukidanju Rješenja broj 07-02-91-75/3/11 od 27. lipnja 2011. godine, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close