Ulaganja

Dodik najavio novu dimenziju Trebinja

Dodik je istaknuo da će se početi realizirati i ideja auto-puta, brze prometnice od Trebinja prema Bileći, Gacku, do Višegrada gdje bi se taj put vezao na konekciju iz Srbije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 03. 2023. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebinje je uspješna lokalna zajednica i izgradnjom aerodroma i brze prometnice do Višegrada dobit će sasvim drugu dimenziju, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Ovaj grad će biti otvoren kada se izgradi aerodrom, to je u proceduri, nitko nije odustao od toga", rekao je Dodik novinarima u Trebinju poslije sastanka s predstavnicima gradske vlasti.

Napomenuo je kako Vlada Srbije u proračunu planira sredstva za izgradnju aerodroma, ali da to otežava složenost procesa koji je vezan za procedure na razini BiH.

Dodik je istaknuo da će se početi realizirati i ideja auto-puta, brze prometnice od Trebinja prema Bileći, Gacku, do Višegrada gdje bi se taj put vezao na konekciju iz Srbije.

"Ovo je veoma izazovna trasa, ali već razgovaramo s kineskim i drugim kompanijama koje su spremne da vrše projektiranje i da se dogovorimo oko dugoročnog financiranja za ovu trasu", rekao je Dodik.

Ocijenio je kako je Trebinje uspjelo riješiti kapitalne izazove koje je imalo prije pet-šest godina, a kada je riječ o putnoj infrastrukturi napomenuo je da je ranije saniran put Ljubinje-Trebinje, kao i da je jednim dijelom završena obilaznica.

Dodik je rekao da Republika Srpska više nije ona koja samo reagira na socijalne i infrastrukturne havarije nego osmišljava projekte koji će ljudima omogućiti brži dolazak.

"Auto-putevima ljudi dolaze, a malim putevima odlaze", naglasio je Dodik te dodao da je preostalo da se u Trebinju izgradi bolnica, te da je projekat financiran tako da pokriva i objekt i opremu, navodeći da je cilj da ovdje postoji i zdravstveni turizam.

"Bolnica treba omogućiti da privuče značajan broj onih koji će ovdje naći rješenje za svoje probleme", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close