Što poslije?

Demontaža Adventa' sljedeći tjedan, zatim rekonstrukcija Zrinjevca u fazama

Pod urbani mobilijar navedena je između ostalog nabava pojedinačnih elemenata za dječje igraone i djecu s posebnim potrebama.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 01. 2023. u 13:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manifestacija Advent u Mostaru polako se privodi kraju. Danas je zadnji dan rada kućica u Adventu, a primopredaja je planirana sutra, utorak, 10.1.2023., Potom kreću aktivnosti na demontaži te odvoženju kućica s prostora na kojemu se odvijao Advent, priopćeno je iz Grada.

Klizalište nastavlja s radom do 15.1.2023., a do kraja sljedećeg tjedna je planiran završetak demontaže i uklanjanje cjelokupnog inventara Adventa sa Šetnice i iz parka Zrinjevac kao i blagdanskih ukrasa raspoređenih po gradskim ulicama i trgovima.

Ono što slijedi kako je i najavljeno prije održavanja Adventa jest realizacija planova za obnovu i rekonstrukciju Gradskog parka Zrinjevac. Proces će se odvijati u fazama, sukladno pravilima struke, a u proces planiranja je uključeno više gradskih službi kako bi park u konačnici bio mjesto okupljanja naših sugrađana u kojem će pripadnici svih generacija pronaći razlog čestog dolaska i boravka u parku.

Roditeljima još uvijek nije posve jasno zašto su se u potpunosti uklonila dječja igrala i zašto se jednostavno nisu pomjerila na drugu lokaciju u parku dok traje manifestacija Adventa. Besplatne vožnje ipak djeci brzo dosade i što poslije njih?

Inače, u prijedlogu proračuna za 2023. godinu Grad Mostar za urbani mobilijar i dekoraciju planira izdvojiti 120.000. Za nabavku urbanog mobilijara planira se izdvojiti 50.000.

Pod urbani mobilijar navedena je između ostalog nabava pojedinačnih elemenata za dječje igraone i djecu s posebnim potrebama.

Podsjetimo, u siječnju 2021. godine postavljene su nove igračke u park Zrinjevac. Za rekonstrukciju dječje igraone u parku je proveden postupak Javne nabavke konkurentskim putem, kojim je izabran najpovoljniji ponuđač koji je zadovoljio Tehničke uvjete, a to je GLOVIS d.o.o. Zenica, rekao je tada za Bljesak.info službenik za urbani mobilijar i dekoraciju Grada Adis Rizikalo.

Novi mobilijar, u koji spadaju klackalice, tobogani, ljuljačke i vrtuljci, po njegovim riječima, nabavljaju se za 25.693,20 KM. ( sa PDV-om) ''Planirano je da se rade tri zasebne cjeline-ostrva sa elementima prilagođenim uzrastu djece: (3 god. 3+god. i 5+god) kado bi svaka skupina imala svoj prostor za igru'', pojasnio je ranije Rizikalo.

Iako su građani a posebice roditelji djece bili sretni što su djeca dobila nove igračke, prva zamjerka bila je ta što se nisu postavile gumirane podloge. Stoga svi se nadaju kako će nova najavljena rekonstrukcija biti puno kvalitetnija.

Kopirati
Drag cursor here to close