Usvojeno

Centar Ilića dobit će novi izgled

Usvajanjem odluke pristupit će se izradi Regulacijskog plana i Programa uređenja 'Ilići-Babun', Gradsko područje 'Jugozapad', a plan bi se donio na razdoblje od pet godina od dana usvajanja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 07. 2023. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar Ilića dobit će novi izgled. Naime pred vijećnicima Gradskog vijeća Grada Mostara na današnjoj sjednici našla se Odluka o pristupanju izradi Regulacijskog plana i Programa uređenja ''Ilići-Babun'', gradsko područje Jugozapad, koja je usvojena.

Usvajanjem odluke pristupit će se izradi Regulacijskog plana i Programa uređenja 'Ilići-Babun', Gradsko područje 'Jugozapad', a plan bi se donio na razdoblje od pet godina od dana usvajanja. Tok za izradu plana je pola godine.

''Nositelj pripreme za izradu Plana je Odjel za urbanizam i građenje – Služba za urbanističko planiranje Grada Mostara. Odjel je dužan osigurati suradnju i usuglašavanje stavova sa svim subjektima planiranja i drugim zainteresiranim osobama na odnosnom području, kao i sa vlasnicima nekretnina, nositeljima prava raspolaganja i korištenja dijelova područja i objekata na tom području. Nositelj pripreme će u suradnji sa Nositeljem izrade pripremiti projektni zadatak i plan rada kojim će se odrediti glavni ciljevi Plana kao i dinamika izrade plana po fazama. Nositelj pripreme će za potrebe uključivanja javnosti u proces izrada izmjena i dopuna plana izraditi program kojim će se definisati organiziranje tribina, okruglih stolova, javnih uvida i rasprava i drugih oblika uključivanja javnosti u svim fazama pripreme i izrade Plana'', navodi se u odluci koja će biti na idućoj sjednici.

Kao razlozi ove Odluke, navodi se da se na lokalitetu koji se nalazi u predloženom obuhvatu po namjeni su predviđeni centralni gradski sadržaji sa režimom građenja RI.

Budući da se radi o lokalitetu koji predstavlja centralni dio naselja Ilići, u kojem su smješteni objekat škole, crkve, glavna saobraćajnica kroz naselje, tok rijeke Radobolje, građenje u istom mora biti kontrolisano. Ovim planom, a što će detaljnije propisati program i plan aktivnosti za njegovu izradu, potrebno je između ostalog planirati glavnu ulicu, pristupe javnim i vjerskim objektima, zaštiu korita Radobolje, te ostale sadržaje koje ovo naselje treba.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close