1.330.000 KM

Čapljina: Potpisani ugovori za realizaciju dva velika projekta

Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 1.330.000 KM za sufinanciranju projekata iz oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije, kao i zaštite nacionalnih spomenika, te sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 05. 2023. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslnstvo Federalnog ministarstva prostornog uređenja na čelu sa ministrom Željkom Nedićem boravi u radnoj posjeti Čapljini gdje im je domaćin bio gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić. Kako je priopćeno iz ovog ministarstva, Nedić je sa predstavnicima institucija iz Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona svečano potpisao ugovore o sufinanciranju projekata koje je podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja.

Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 1.330.000 KM za sufinanciranju projekata iz oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije, kao i zaštite nacionalnih spomenika, te sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta.

Ministar Nedić se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i istaknuo kako su projekti iz Čapljine, Stoca, Mostara, Čitluka, Ravnog, Ljubuškog, Gruda, Posušja i Širokog Brijega imali pravovremene i kvalitetno popunjene aplikacije zahvaljujući kojima su ispunili formalno pravne uvjete iz javnog poziva Ministarstva i omogućili si financijsku podršku veću od milijun KM.

Federalnom ministarstvu prostornog uređenja odobrena su veća financijska sredstva iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, tako da smo bili u mogućnosti podržati vaše projekte sa značajno većim iznosima nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Uvjereni smo da će ova podrška, nakon realizacije projekata, biti od koristi svima - kazao je u svom obraćanju ministar Nedić.

Gradonačelnik Vidić je uime svih prisutnih gradonačelnika i načelnika, te predstavnika općina i gradova zahvalio ministru na dodijeljenim sredstvima.

''Zadaća lokalne vlasti je podizanje kvalitete življenja u svim segmentima života. Vođeni time, Grad Čapljina samostalno, te uz sudjelovanje svih razina vlasti nastoji utjecati na razvoj svih čimbenika kako bi svojim žiteljima olakšala i poboljšala svakodnevni život. Mnogi projekti rezultat su iscrpnog rada gradskih službi, te je upravo ovo svjedočenje kvalitetnom radu'' – istaknuo je Vidić.

Inače, Grad Čapljina je, putem Javnog poziva Federalnog ministarstva prostornog uređenja ostvarila finansijsku podršku za realizaciju dva projekta ''Izmjena dotrajalih dizalica topline u Domu zdravlja Čapljina'', te ''Izrada elaborata konstruktivne sanacije kule Gavrankapetanovića i okolnih bedema zaštićene zone u Počitelju'', koje resorno ministarstvo sufinancira u iznosu od 80.000 KM, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Kopirati
Drag cursor here to close