odgovor

Bešlić o švedskim brigama: Kasni se deset mjeseci

Bešlić, koji je danas obišao gradilište nove prometnice u naselju Rodoč, je rekao kako razumije zabrinutost švedskog veleposlanika, ali je istaknuo kako se na projektu radi.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 04. 2018. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera


''I ja sam razočaran jer projekt pročistača i kolektora nismo dovršili do sada jer smo bili to planirali'', rekao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić upitan da prokomentira izjave švedskog veleposlanika u BiH kako je njegova zemlja razočarana što ne vidi projekt u koji je uložila novac.

Naime, švedski veleposlanik u BiH Anders Hagelberg rekao je kako je nepuštanje mostarskih kolektora u pogon jako frustrirajuće za švedske porezne obveznike koji su do sada u ovaj projekt uložili 16 milijuna KM.

Bešlić, koji je danas obišao gradilište nove prometnice u naselju Rodoč, je rekao kako razumije zabrinutost švedskog veleposlanika, ali je istaknuo kako se na projektu radi.

''Imali smo kašnjenje zbog početka mikrotuneliranja jer smo imali međunarodni natječaj. Početak radova je kasnio više od deset mjeseci i sasvim je logično da je veleposlanik zabrinut jer vlada traži da pravda sredstva'', rekao je Bešlić dodavši kako je i sam razočaran.

''Problem je, kad je u pitanju švedska vlada koja je dala novac i za rad pročistača otpadnih voda, jer do danas tehnički prijem nije završen da bi pustili vodu tako da je to isto jedan od problema o kojem ćemo razgovarati. Mislim da ćemo dovršiti uz kašnjenje ali da će svi biti zadovoljni'', rekao je Bešlić poručivši kako će švedski veleposlanik boraviti u Mostaru kako bi razgovarali o ovom pitanju.

Podsjećamo, veleposlanik Hagelberg se tijekom posjete mostarskom Univerzitetu dotaknuo ovog projekta rekavši kako je razočaran.

''U ovaj projekt Švedska investirala još 12 milijuna KM. To su novci švedskih poreznih obveznika i za te novce koje je Švedska uložila naravno da želi vidjeti rezultat. Lokalni političari se moraju pod hitno angažirati kako bi se završili radovi na ovome projektu'', rekao je veleposlanik Hagelberg koji je medijima rekao kako, iako to nije tema njegove posjete, mora progovoriti na ovu temu. Naveo je kako radovi kasne i da su se kolektori već mogli pustiti u pogon.

''No, ostale stvari kasne i to je jako iritirajuće za švedske porezne obveznike. Uložili su novce u nešto što ne funkcionira'', rekao je veleposlanik i dodao kako sve ima političke konotacije koje ''stoje na putu da to krene''.
Kopirati
Drag cursor here to close