Mostar

Bešlić ispunio obećanje: Škole dobile video nadzor

Postupak javne nabavke za najpovoljnijeg ponuđača za postavljanje video nadzora okončan je krajem prošle godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 06. 2018. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradske vlasti Mostara, na čelu sa gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, 2015. godine predstavili su idejni projekt na osnovu kojeg je Mostar trebao dobiti besplatan WI-FI, video nadzor i tako postati jedan od tzv. “pametnih” gradova.

Gradonačelnik Bešlić, govoreći tada o projektima koji se ne mogu realizirati zbog nepostojanja Gradskog vijeća uvjeravao je da će se ovaj projekt ipak realizirati. Međutim, tek krajem 2017. godine uprava grada Mostara donijela je Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za ovaj posao, javlja Istinomjer.

Postupak javne nabavke za najpovoljnijeg ponuđača za postavljanje video nadzora okončan je krajem prošle godine.

''Video nadzor u školama i objektima Gradske uprave u Mostaru dodjeljuje se ponuditelju ”Katarina d.o.o.” za ponuđenu cijenu od 192.858,41 KM s PDV-om kao najbolje ocijenjenom ponuditelju'', navedeno je u Odluci Grada Mostara.

Krajem siječnja ove godine započele je instalacija video nadzora u školama na području Mostara. Za instalaciju sigurnosnih kamera, u sklopu realizacije projekta Mostar “pod video nadzorom”, prijavilo se čak 58 objekata na području Mostara, osnovnih, srednjih i područnih škola. O tome kojim objektima će biti postavljen video nadzor zavisilo je od procjene sigurnosne situacije.

Iz Gradske uprave Grada Mostara potvrđeno je za Istinomjer da je najavljeni projekt postavljanja videonadzora realiziran. Videonadzor postavljen je na četiri objekta gradske uprave, a kada su u pitanju  škole, videonadzorom je pokriveno njih 12. Prioritet su bile škole na periferiji.

Za ovu godinu u gradskom proračunu nisu planirana sredstva za ovu namjenu, ali postoji plan da se ova sredstva osiguraju na drugi način i iz drugih izvora, kako bi još objekata moglo dobiti sigurnosne kamere.

Obzirom da je projekt uvođenja video nadzora u mostarskim školama i objektima gradske uprave realiziran kako je i najavljeno, Gradska uprava Mostara, na čelu sa gradonačelnikom Ljubom Bešlićem od Istinomjera dobiva ocjenu ispunjeno.

Kopirati
Drag cursor here to close