Livač

Asfaltirana posljednja makadamska cesta na području Mostara ...

... kojom su prometovali autobusi Mostar busa.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 04. 2023. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je završeno asfaltiranje lokalne ceste u naselju Livač, sjeverno od Mostara. Put dugačak oko 500 metara koristili su autobusi Javnog poduzeća za gradski prijevoz putnika Mostar bus, kao i lokalni mještani, a povezivao je naselja Kožuli i Livač. Ova cesta je bila jedina neasfaltirana cesta kojom su prometovali autobusi na području cijelog grada.

Zbog velikih oštećenja na prometnici, autobusi Mostar busa su već dva puta ove školske godine bili spriječeni da koriste ovu rutu, što je otežalo prijevoz putnika, posebno učenika koji pohađaju nastavu u područnoj školi Vojno i osnovnoj školi Ivana Gundulića u Mostaru.

Međutim, zahvaljujući angažmanu gradskog vijećnika Damira Knezovića, u gradskom proračunu osiguran je novac za asfaltiranje ove prometnice.

Mještani, od kojih su mnogi povratnička populacija, nisu krili svoje zadovoljstvo urađenim poslom nakon što su radovi završeni.

Grad Mostar je predvidio i druge projekte za koje su osigurana novčana sredstva ove godine, uključujući izdvajanja iz proračuna za navlačenje novog asfalta na dotrajaloj lokalnoj prometnici od Hidroelektrane Mostar do Studenca, ukupne dužine 3300 metara. Predviđen je i nastavak izgradnje nogostupa u naselju Vojno, kao i druga faza izgradnje područne škole u ovome naselju.

Kako nam je rekao vijećnik Knezović, novac je osiguran i za postavljanje javne rasvjete u naseljima Bijelo Polje i Vojno, a sanirat će se i svlačionice na sportsko rekreacijskom centru Potoci. U sklopu ovoga centra izgradit će se  igralište za djecu s pripadajućim mobilijarom.

Mještani navedenih naselja ističu i odličnu suradnju s tvrtkom Mostar bus i njihovu spremnost za uvođenje dodatnih linija ako se za njih ukaže potreba.

Doznajmo kako će se tijekom ove godine asfaltirati nekoliko lokalnih ulica gdje živi povratnička populacija, za što je novac već osiguran u gradskom proračunu.

Kopirati
Drag cursor here to close