Prijateljski razgovor

Amerika želi ulagati u HNŽ - naglasak na nova radna mjesta i ekonomiju

Predsjedavajući Alić sa zamjenicom šefa misije Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Deborah Mennuti
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 02. 2024. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Džafer Alić primio je danas u nastupni posjet zamjenicu šefa misije Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, gospođu Deborah Mennuti.

Nakon riječi dobrodošlice, predsjedavajući Alić je članove delegacije upoznao o trenutnom stanju HNŽ-u i aktivnostima u radu Skupštine u svjetlu trenutne političke situacije u našoj zemlji.          

Mogućnost suradnje

U prijateljskom razgovoru o dosadašnjoj i budućoj suradnji kazano je kako postoji puno polja na kojima postoji mogućnost suradnje.

Poseban naglasak stavljen je na projekte koji bi doprinijeli otvaranju novih radnih mjesta i jačanju ekonomije, što bi rezultiralo većom stabilnošću zemlje i privlačnošću za investicije. Obostrana podrška i razumijevanje za važnost ovih projekata izraženi su kao ključni koraci u ostvarivanju dugoročnih ciljeva razvoja i prosperiteta. Sugovornici su se složili kako europska perspektiva stabilne BiH nema alternativu.

Ured za borbu protiv korupcije

Tema sastanka je bila i formiranje Ureda za borbu protiv korupcije na županijskoj razini što je jedan od prioriteta u radu Skupštine i Vlade HNŽ.

Zamjenica šefa misije Sjedinjenih Američkih Država istaknula je snažnu podršku SAD-a sigurnosti, stabilnosti i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Kazala je da će Sjedinjene Američke Države nastaviti pružati podršku BiH u svim aspektima, te aktivno djelovati na jačanju partnerstva između dvije zemlje u cilju zajedničkog napretka i stabilnosti regiona.

Ponuđena tehnička i savjetodavna pomoć stručnjaka

Foto: Vlada HNŽ / Marija Buhač i Deborah Mennuti

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač održala je danas, u radni sastanak sa zamjenicom voditelja Misije pri Veleposlanstvu SAD-a u BiH Deborah Mennuti.

Otvorivši razgovor s temom o djelovanju Vlade HNŽ-a kroz protekla tri mjeseca i načinom na koji funkcionira vladajuća koalicija u Županiji, Buhač i Mennuti razgovarale su o Programu rada Vlade, nužnim preustrojima na europskomu putu Bosne i Hercegovine, borbi protiv korupcije, kao i o političkim i drugim aktualnim pitanjima u HNŽ-u i BiH u cjelini.

Poseban je naglasak bio na planovima za ustrojavanje Ureda za borbu protiv korupcije unutar Vlade  HNŽ-a, što je jednim od ključnih prioriteta u procesu pristupanja BiH Europskoj uniji, a za što je izaslanica američkoga veleposlanika i ovom prigodom ponudila tehničku i savjetodavnu pomoć njihovih stručnjaka.

Dotaknuvši se i tema gospodarskoga snaženja Županije, razvitka energetike i turizma, zaključili su kako obje strane ostaju otvorenima za još tješnju suradnju u smislu potpore i razmjene iskustava.

Kopirati
Drag cursor here to close