Nakon sastanka u Beogradu

Srbija šalje Republici Srpskoj pet milijuna eura pomoći

"Imate pet općina u kojima nije na vlasti Dodikova stranka, kojima će Srbija donirati novac. Srbija to čini za sve građane Republike Srpske", naveo je Vučić.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 04. 2018. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastali su se danas u Beogradu, a razgovarali su o podršci koju Srbija može da pruži narodu u Republici Srpskoj.

"Usuglasili smo se da sljedećim općinama u Republici Srpskoj pomognemo u ukupnom iznosu od pet milijuna eura. Nova tranša, nova pomoć Srbije narodu i građanima Republike Srpske ide općinama i gradovima Prijedor, Novi Grad, Kozarska Dubica, Čelinac, Mrkonjić Grad, Doboj, Bijelnina, Pelagićevo, Osmaci, Višegrad, Novo Goražde, Bratunac, Sokolac, Istočna Ilidža, Trebinje. Osigurali smo 500.000 za obnovu i izgradnju pravoslavnih hramova u FBiH. Naša ideja, izdvojili smo poseban milijun maraka za program samozapošljavanja mladih do 35 godina, za programe za poticaj za pokretanje vlastitog biznisa", izjavio je Vučić u obraćanju novinarima, piše N1.

"Predsjednik Dodik je zamolio Srbiju da pomognemo izgradnju puta Gacko-Foča od 10 milijuna eura. Nismo mogli da donesemo odluku, ali ćemo je razmatrati za dva mjeseca", naveo je Vučić.

"Republika Srpska kao i Srbija se suočava sa napuštanjem, želja nam je da ljudi ostanu na svojim ognjištima, pa smo spremni da pomognemo rukovodstvo Republike Srpske", naveo je Vučić, kazavši da sredstva koja će se rasporediti po navedenim općinama ne idu samo na mjesta gdje je Dodikov SNSD na vlasti, navodi N1.

"Imate pet općina u kojima nije na vlasti Dodikova stranka, kojima će Srbija donirati novac. Srbija to čini za sve građane Republike Srpske", naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije se zahvalio na podršci koju Dodik pruža Srbiji na očuvanju integriteta i suvereniteta Srbije, a obavijestio ga je o svim događanjima na relaciji Srbija - Kosovo i o rezultatima unutarnjeg dijaloga.

Vučić je najavio i novu posjetu Mostaru u ponedjeljak, 9. travnja gdje će se također vidjeti s Dodikom, a onda će zajedno otići do Trebinja - gdje će posjetiti vrtić koji gradi Republika Srbija, ali i vidjeti gdje još mogu pomoći, piše N1.

Kopirati
Drag cursor here to close