Najjeftinija ponuda - 120.600 KM

Odabrano tko će nadzirati gradnju Olimpijskog bazena Mostar

Izabran Nadzor za izgradnju konstrukcije, krova i fasade Olimpijskog bazena Mostara
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 10. 2023. u 16:22 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izabran je najjeftiniji ponuđač za Nadzor izgradnje konstrukcije, krova i fasade Olimpijskog bazena Mostara.

Ukupna procijenjena vrijednost nabavke je 188.000 KM bez PDV-a. Izabrani ponuđač je PPG d.o.o. Sarajevo i CPK d.o.o Banja Luka s cijenom 120.600 KM bez PDV-a.

Naime, direkcija za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru donijela je Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavke Nadzor izgradnje konstrukcije, krova i fasade Olimpijskog bazena Mostar.

Komisija za javnu nabavku, imenovana je 25. kolovoza, te je mjesec dana kanije 25. rujna pristupila javnom otvaranju blagovremeno dostavljenih ponuda.

Tri ponude

Shodno Zapisniku o otvaranju ponuda konstatirala je da su u roku određenom za dostavljanje ponuda dostavljene ukupno tri ponude.

PPG d.o.o. Sarajevo i CPK Banja Luka s ponuđenom cijenom 120.600 KM bez PDV-a i rokom plaćanja 60 dana, Institut za građevinarstvo IG Banja luka s ponuđenom cijenom 147.000 KM bez PDV-a i rokom plaćanja 60 dana, te RADIS d.o.o. Istočno Sarajevo s ponuđenom cijenom 147.000 KM bez PDV-a i rokom plaćanja 60 dana.

Uvidom u priloženu dokumentaciju, kako se nalazi u odluci, utvrđeno je da dostavljene ponude ispunjavaju formalno pravne i ekonomske i financije, te profesionalne i tehničke zahtjeve ugovornog organa, tj. ponude su prihvatljive.

Prilikom kriterija ekonomski najpovoljnije ponude, izvršeno je bodovanje, po kojem ukupno 100 bodova ima Grupa Ponuđača PPG d.o.o Sarajevo i CPK d.o.o Banja Luka.

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba, najkasnije u roku od 10 dana od dana prijema ove odluke.

Jedan izvođač

Podsjetimo, samo jedan izvođač prijavio se za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru, saznaje Bljesak.info. Na natječaj se prijavila tvrtka Hering, a rok žalbe je do kraja mjeseca, tako da se uvođenje izvođača u posao može očekivati početkom rujna.

Sredinom rujna, konačno je krenula izgradnja Olimpijskog bazena u Mostaru. Prva faza radova vrijedna je više od 10 milijuna KM i trebala bi biti završena u narednih godinu ipol.

Prva faza gradnje podrazumijeva izgradnju betonske konstrukcije, krova te izradu staklene fasade.

''Izgradnjom prve faze, u međuvremenu će se napraviti tender za drugu fazu. On će značiti instalacijske radove, sve instalacije, tehnologija, elektroinstalacija – jaka i slaba struja, vodovoda i kanalizacije, zatim pročistači vode i elektronika koja prati sam bazen”, pojasnio je ranije za medije Edin Prašo, direktor Direkcije za izgradnju Kulturno-sportskog centra u Mostaru.

Novci za drugu fazu 

Novčana sredstva za izvođenje druge faze radova tek se trebaju omogućiti. Tender bi trebao biti raspisan po završetku prve faze, kada bi trebala biti poznata i vrijednost izvođenja drugog dijela radova.

''U ovom momentu imamo osam milijuna plus jedan koji smo dobili od Vlade Federacije i imamo osiguran dio sredstava u prorčunu. Obzirom da se radi o dvogodišnjem projektum ta sredstva će se vidjeti u proračunu za sljedeću godinu. Kad dođemo u tu fazu da imamo završenu prvu fazu i krenemo u drugu fazu, tad ćemo imati jasniju sliku koliko košta nastavak'', rekao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Izgradnja bazena investicija je koja će premašiti 20 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close