Vodovodna cijev

Mostar - Krenuli dugo očekivani radovi u Ilićkoj ulici

Građani već duže vrijeme skreći pozornost na problem puknute cijevi u Ilićkoj ulici. Radovi su započeli u četvrtak.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 07. 2023. u 11:00 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodovod je danas počeo s radovima na vodovodnim instalacijama u Ilićkoj ulici u Mostaru, a planirano je isključenje vode u vremenskom razdoblju od 8:00 -14:00 sati. 

Trenutno se kažu, kopa na dijelu koji nije asfaltiran, a nakon što Vodovod završi svoje radove, asfaltiranje tog dijela radi JP Komunalno.

Čitatelji su nam se ranije javljali žaleći se kako se već godinama ne radi na rekonstrukciji cijevi koja curi a potezu Balinovac – Bakšim. 

Zamjena cijevi

Iz JP Vodovod Mostar, prije mjesec dana za Bljesak.info su rekli kako je u cilju rješenja ovog problema planirana zamjena predmetne cijevi u sklopu rekonstrukcije puta na potezu Balinovac – Bakšim koju provodi Grad Mostar.

Tada su nam tada pojasnili kako je projekt ''već napravljen'' i kako predviđa ''ugradnja nove cijevi u trup ceste''.

''Sve okolne kuće bi bile priključene na novu cijev čime bi se eliminirao postojeći problem. U tu svrhu čak su nabavljene i nove cijevi, ali smo primorani čekati rekonstrukciju predmetne dionice puta'', navode iz Vodovoda.

Koliko je star kvar

Građani pak tvrde da je vodovodna cijev pukla ''prije 7-8 godina''.

''Zadnji put kada smo radili prosvjed radi radova u našoj ulici, skrenuli smo pozornost glavnom revizoru iz firme Vodovod i pred 50 svjedoka je kao bio frapran činjenicom da je vodovodna cijev pukla prije toliko godina i da to nitko nije popravio. Ali pazite sad, to se desilo prije godinu dana i cijev još nije zakrpljena'', naveli su ranije građani.

Iz Vodovoda su rekli kako taj kvar nije toliko ''star''.

''Službi mreže JP Vodovod je poznat problem navedenog kvara. Međutim, ne radi se o kvaru od prije 7-8 godina, nego se u zadnjih 10-tak godina desilo više kvarova (vjerojatno i 10-tak). Radi se o mnoštvu kućnih priključaka na kojima se događaju kvarovi, koji opskrbljuju kuće iznad glavne Ilićke ulice. Služba mreže je do sada 10-tak puta otklanjala iste, ali na žalost zbog lošeg i starog materijala predmetnih cijevi, kvarovi se opetovano ponavljaju'', naveli su ranije iz JP Vodovod.

 

Kopirati
Drag cursor here to close