Bajka duga 35 godina

Čisti se ''džungla'' oko mostarske dvorane

Pred ove izbore nećemo dobiti novu dvoranu, ali ćemo barem dobiti bolji pogled na ono što do sada (ni)je napravljeno
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 10. 2020. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počelo je davne 1985., na dan koji je danas više poznat kao Valentinovo, a tada se zvao Dan oslobođenja Mostara, građanima je obećana nova dvorana, tada nazvana Kulturno – sportski centar.

Trideset pet godina kasnije i poslije tko zna koliko milijuna ulupanog i tko zna kuda rasutog novca, srušenog starog kostura i podignutog novog, usput još nedovršenog, ta mostarska rupa bez dna još uvijek nije ni blizu da dobije konture sportskog objekta.

Foto: Bljesak.info / Čisti se ''džungla'' oko mostarske dvorane
Foto: Bljesak.info / Čisti se ''džungla'' oko mostarske dvorane

Trideset pet godina kasnije Mostarci su toliko oguglali da ih više ništa ne može iznenaditi. Raduju se i malim stvarima, poput činjenice da je opet nešto krenulo, da se opet nešto radi oko dvorane.

Trideset pet godina obećanja, velikih planova i priče kako će mostarski sportaši konačno dobiti mjesto za vrhunski sport učinilo nas je otpornim na velike riječi koje brzo odu u vjetar.

Učinilo je od nas ljude koji se neobično raduju i malenim stvarima, kao što je redovito održavanje zelenih površina. I tako se, evo, radujemo, jer su se konačno sjetili posjeći džunglu od rusovine i drače oko novih temelja nikad dovršene dvorane.

Što je svakako lijepo, jer se ovako još bolje vidi kako nekad započeto nikad nije dovršeno, makar su neki davni predizborni slogani to davno obećavali. I ostali samo to, obećanje zauvijek bačeno u vjetar.

Pa, eto, tko se sjeća, neka pamti!

Kopirati
Drag cursor here to close