Adnan Oručević

Za uspjeh ZenDeva ključna je filozofija jednakosti koju su uveli vlasnici

Gost podcasta "Imam ideju" je bio Adnan Oručević, managing director kompanije ZenDev, sa sjedištem u Mostaru.
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 05. 2022. u 12:02 Miljenko Buhač | Bljesak.info
Za uspjeh ZenDeva ključna je filozofija jednakosti koju su uveli vlasnici

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gost podcasta "Imam ideju" je bio Adnan Oručević, managing director kompanije ZenDev, koja ima sjedište u Mostaru.

"Radeći u jednoj velikoj retail firmi upoznao sam se sa jednim od vlasnika ZenDev-a, gospodinom Senadom Šantićem, pa smo shvatili da dijelimo prilično slične vizije, sličnu energiji u tako je nastala neka prirodna konekcija. Tada sam birao između jedne velike, stabilne kompanije i startupa. Prepoznao sam tu energiju i to mi je bio okidač da ukažem povjerenje manjoj kompaniji", govori gospodin Oručević o svojim prvim koracima u ZenDev-u.

Nadalje govori o samom nastanku tvrtke ZenDev, počevši od 2016., kada su dva mlada poduzetnika, Senad Šantić i Nikola Mirković, povratnici iz Švedske, pokrenuli čitavu ideju i vremenom podigli respektabilnu IT kompaniju koja danas zapošljava desetine vrhunskih stručnjaka.

"Krenulo je relativno skromno, kao IT-consulting, a sada nakon šest godina već postajemo product-kompanija, jer imamo već vlastite proizvode", govori naš sugovornik, dotičući se istodobno i nekih mogućih vizija razvoja IT sektora u svome okružju, ali i čitavoj BiH.

Video: Adnan Oručević: O produktima koji nastaju u Mostaru

Posebno je zanimljivo čuti o projektu Robinize kompanije ZenDev, koji je kao prva bosanskohercegovačka SEO platforma izazvao veliku pažnju.

Nadalje, naš gost navodi kako IT kompanije s našeg područja imaju određene prednosti u odnosu na, primjerice, kolege iz Indije i nekih drugih zemalja koje nude kompletna rješenja poslovnim partnerima, a razlog je relativno jednostavan.

Inače, ovaj uspješni IT menadžer zagovara cjeloživotno obrazovanje, a onim mladim ljudima koji razmišljaju o vlastitim poduzetničkim projektima, također je ponudio nekoliko generalnih savjeta i ideja, koje vrijedi poslušati.

Također možete čuti zašto je Zen Dev u javnosti poznat kao poželjan poslodavac.

Video: Volvo, Ericsson, Cargotek .. prvi klijenti ZenDeva

Tu su i razmišljanja našeg gosta o položaju poduzetništva u našoj zemlji, temeljena na vlastitom menadžerskom iskustvu, kao i neka druga pitanja koja se odnose na sadašnjost, ali i budućnost IT branše u kojoj je svakodnevno prisutan.

Urednik i voditelj podcasta Imam ideju portala Bljesak.info je Miljenko Buhač.

Kopirati
Drag cursor here to close