Nova radna mjesta

Široki Brijeg dobio novu tvornicu

Otvorenju tvornice prisustvovali su brojni političari i uzvanici, a među njima i predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto.
Gospodarstvo / Tvrtke | 10. 05. 2024. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvornica KS Aluminium u četvrtak je i službeno i puštena u pogon u industrijskoj zoni Knešpolje kod Širokoga Brijega.

Riječ je o visokotehnološkoj europskoj tvrtki čija je temeljna djelatnost usredotočena na proizvodnju aluminijskih i PVC vrata i prozora, profila i drugih proizvoda od aluminija i PVC-a te projektiranje aluminijskih sustava, površinsku zaštitu aluminija te strojnu obradu aluminija i PVC-a.

Vlasnici tvrtke su Kneer-Südfenster i Soldo Metali (50-50%).

Foto: PR / Tvornica KS Aluminium u četvrtak je i službeno i puštena u pogon

Otvorenju tvornice prisustvovali su brojni političari i uzvanici, a među njima i predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto.

Krišto je istaknula važnost otvaranja novog pogona za investitore, obitelji Soldo i Kneer, kao i za sve zaposlene u tvornici.

Naglasila je kako je ovo otvaranje od iznimne važnosti ne samo za tvrtku i njezin razvoj, već i za širu lokalnu zajednicu te za gospodarstvo Županije Zapadnohercegovačke i Bosne i Hercegovine u cjelini.

Posebice je naglasila značaj izgradnje vlastitih proizvodnih kapaciteta te činjenicu da će većina proizvoda biti plasirana na tržište Europske unije, što je dovoljan pokazatelj i činjenica koja potvrđuje visoko pozicioniranje ove tvornice u regionalnom i međunarodnom kontekstu.

"Otvaranje tvornice KS Aluminium simbolizira zajednički napor za jačanje ekonomije i stvaranje novih prilika za sve građane Bosne i Hercegovine te potvrđuje ključnu ulogu privatnoga sektora u tome procesu", zaključeno je iz ureda Borjane Krišto. 

Kopirati
Drag cursor here to close