Lactalis

Savršen sir za prazničnu trpezu

Počela je sezona praznika, druženja i okupljanja najdražih. Svaka praznična trpeza uključuje sir, pa i više njih, a feta tipovi sireva su posebna poslastica.
Gospodarstvo / Tvrtke | 22. 12. 2023. u 08:00 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao meza, dodatak salati, sastojak preljeva, u nadjevu za pite, uz meso ili povrće stvara pravu harmoniju okusa. Ova mliječna delikatesa daje posebnu toplinu u vrijeme porodičnih okupljanja i zajedničkih obroka.

  / Foto:PR/President Somborska

Blagotvorni utjecaj na organizam

Uživanje u feta tipovima sira je zadovoljstvo za nepce, ali donosi i druge blagodati pa su česta namirnica i u dijetalnim jelovnicima. Pored svog neodoljivog okusa, ovaj tip sira ima blagotvorni utjecaj na naš organizam. Obogaćen hranjivim sastojcima, sir u salamuri donosi proteine i minerale koji su važni za naše zdravlje. I još nešto - ne moramo paziti koliko ćemo ovog sira staviti na svoj tanjur. President Somborska je odličan izbor kad tražite ovakvu vrstu sira jer ima relativno malo kalorija, oko 210 kcal na 100g proizvoda.

Mnoštvo kombinacija

President Somborska osvojio je ljubitelje sira i mliječnih proizvoda širom regije svojom neodoljivom kombinacijom blago slanog ukusa, izuzetno bijele boje i glatke teksture. Bez obzira da li ga poslužujete uz kriške hrskavog hljeba, orašaste plodove ili raznovrsno voće, ovaj sir će unijeti eleganciju na svaki poslužavnik.

  / Foto:PR/President Somborska

Važne činjenice o feta tipovima sireva i preporuka - čitajmo deklaracije

Na policama trgovačkih marketa jedni do drugih stoje slični proizvodi. Ponekad je gotovo nemoguće pronaći po čemu se razlikuju, osim po izgledu pakovanja i često istaknute razlike u cijeni koja je svima važna. Ipak, treba znati za mnogo bitnije kriterije koji određuju vrijedi li određeni proizvod našeg novca, ali i kakav je sadržaj u pakovanju.

Šta kao obični potrošači možda ne znamo? Činjenicu da su za proizvodnju feta tipova sira potrebni mliječna mast i određeni prirodni začini. I upravo je to ključ, jer se danas na tržištu nude cjenovno povoljniji proizvodi koji podsjećaju na feta tip sira. Oni u svom sastavu, umjesto mliječne, imaju visok sadržaj biljne masti čija je uloga postizanje određene konzistencije i ukusa, te znatno produžavanje roka trajanja. Kupovinom takvog proizvoda ne kupujemo sir nego varijantu sira, koja svojim okusom, bojom i konzistencijom podsjeća i namjerno aludira na sir, ali to zaista nije. Zato su nam važne deklaracije.

Dugogodišnja tradicija

President Somborska može se pohvaliti tradicijom od skoro četiri decenije u proizvodnji sira. Njegova proizvodnja je rezultat pažljivog odabira najsvježijeg i najkvalitetnijeg kravljeg mlijeka i primjene vrhunskih proizvodnih tehnika koje čuvaju autentičnost i kvalitetu. Više na: President Somborska hranjive vrijednosti, sastojci i recepti. i Koliko detaljno čitamo deklaracije na mliječnim proizvodima

 

Kopirati
Drag cursor here to close